Άστον: Πολιτική μετάβαση με τη συμμετοχή της Μουσουλμανικής Αδελφότητας

Δευτέρα, 29 Ιουλίου 2013 08:50
UPD:19:04
REUTERS/POOL

H ύπατη εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής και Πολιτικής Ασφαλείας, Κάθριν Άστον

A- A A+

Υπέρ μίας διαδικασίας πολιτικής μετάβασης στην Αίγυπτο, στην οποία, όπως τόνισε, πρέπει να μετάσχουν και οι Αδελφοί Μουσουλμάνοι, το κίνημα του ανατραπέντος αιγύπτιου προέδρου Μοχάμεντ Μόρσι, ετάχθη η ύπατη εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής και Πολιτικής Ασφαλείας, Κάθριν Άστον

YOUTUBE/EURONEWSGREEK
«Η Mουσουλμανική Αδελφότητα να αλλάξει δρόμο» δηλώνει ο Αιγύπτιος ΥΠΕΞ

O υπουργός Εξωτερικών της Αιγύπτου, Ναμπίλ Φάχμι υποστηρίζει πως η Μουσουλμανική Αδελφότητα πρέπει να αλλάξει τακτική, ενώ πιστεύει πως ο λαός ανέτρεψε τον Μοχάμεντ Μόρσι.

Σε ανακοίνωση εκδόθηκε αμέσως μετά την άφιξή της χθες το βράδυ στο Κάιρο, η Κάθριν Άστον τονίζει ότι σκοπός της επίσκεψής της είναι  να συζητήσει με όλες τις πλευρές και να ενισχύσει το μήνυμά μας υπέρ μιας διαδικασίας πολιτικής μετάβασης στην οποία θα μετάσχουν όλες οι πολιτικές δυνάμεις, συμπεριλαμβανομένων των Αδελφών Μουσουλμάνων».

«Η διαδικασία αυτή», προσθέτει, «πρέπει να οδηγήσει το συντομότερο δυνατόν σε μια συνταγματική εντολή, σε ελεύθερες και τίμιες εκλογές και σε μια πολιτική κυβέρνηση».

YOUTUBE/EURONEWSGREEK
Στην Aίγυπτο για κρίσιμες συναντήσεις η Επικεφαλής Ευρωπαϊκής Διπλωματίας

Την έκκληση της για τον τερματισμό της βίας στην Αίγυπτο, επανέλαβε η επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Κάθριν Αστον, που βρίσκεται στο Κάιρο.

Η επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας θα έχει συνάντηση με τον προσωρινό πρόεδρο Αντλι Μανσούρ, τον αντιπρόεδρο αρμόδιο για τις διεθνείς σχέσεις Μοχάμεντ ΕλΜπαραντέι, τον αρχηγό του στρατού και υπουργό Άμυνας στρατηγό Αμπντελ Φάταχ αλ Σίσι, καθώς και με άλλα μέλη της κυβέρνησης.

YOUTUBE/EURONEWSGREEK

Επαφές έχουν ήδη προγραμματιστεί με αξιωματούχους του κόμματος Ελευθερίας και Δικαιοσύνης, την πολιτική πτέρυγα της Μουσουλμανικής Αδελφότητας και με μέλη οργανώσεων της κοινωνίας των πολιτών.

Η Άστον επαναλαμβάνει την έκκλησή της για τερματισμό της βίας στη χώρα όπου τον τελευταίο μήνα έχουν χάσει τη ζωή τους τουλάχιστον 300 άνθρωποι, σύμφωνα με απολογισμό του Γαλλικού Πρακτορείου, εκ των οποίων 72 το πρωί του Σαββάτου στο Κάιρο.

Παράλληλα εκφράζει την αποφασιστικότητα της Ε.Ε. «να βοηθήσει τον αιγυπτιακό λαό να βαδίσει στο δρόμο μιας σταθερής, ακμάζουσας και δημοκρατικής» Αιγύπτου. 

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή