Ισπανία: Και τυπικά υπό κράτηση ο οδηγός της αμαξοστοιχίας

Κατηγορείται για αμέλεια
Παρασκευή, 26 Ιουλίου 2013 14:25
UPD:14:36
REUTERS/ELOY ALONSO

Προσωπικό ασφαλείας επιθεωρεί τη μηχανή του τρένου που εκτροχιάστηκε κοντά στην πόλη Σαν Ντιάγκο Ντε Κομποστέλα. Αυτόπτες μάρτυρές έκαναν λόγο για την μεγάλη ταχύτητα που είχε αναπτύξει το τρένο την ώρα που βρισκόταν σε στροφή. Ο οδηγός, ο οποίος έχει τραυματιστεί και νοσηλεύεται φυλασσόμενος, κατηγορείται για «αμέλεια», σύμφωνα με τις ισπανικές αρχές.

A- A A+

Η ισπανική αστυνομία επισημοποίησε τη σύλληψη του οδηγού της μοιραίας αμαξοστοιχίας, ο εκτροχιασμός της οποίας κόστισε τη ζωή σε τουλάχιστον 80 ανθρώπους την Τετάρτη το βράδυ στη Γαλικία.

Ο οδηγός, ο οποίος έχει τραυματιστεί και νοσηλεύεται φυλασσόμενος, κατηγορείται για «αμέλεια», σύμφωνα με τις ισπανικές αρχές.

YOUTUBE/EURONEWSGREEK
Ανακρίνεται ο μηχανοδηγός του τρένου στη Γαλικία

Ο μηχανοδηγός του τρένου, ο οποίος νοσηλεύεται φρουρούμενος, αναμένεται να ανακριθεί την Παρασκευή (26/7). Επίσημες πηγές αναφέρουν την υπερβολική ταχύτητα ως αιτία του εκτροχιασμού, ενώ ένα χρόνο πριν ο 52χρονος μηχανοδηγός καυχιόταν μέσω του Facebook για τις υψηλές ταχύτητες που έπιανε. Οι παραινέσεις ενός εκ των φίλων του να επιβραδύνει, όπως φαίνεται, δεν πιάνουν τόπο.

Πηγές των αρχών αναφέρουν ότι το τρένο ταξίδευε με υπερδιπλάσια της επιτρεπόμενης ταχύτητα τη στιγμή του εκτροχιασμού.

YOUTUBE/EURONEWSGREEK
Πένθιμο κλίμα στη Γαλικία και σε όλη την Ισπανία

Οι εορταστικές εκδηλώσεις για τον Άγιο Ιάκωβο μπορεί να ακυρώθηκαν λόγω του σιδηροδρομικού δυστυχήματος στο Σαντιάγκο ντε Κομποστέλα, όμως οι πιστοί συνεχίζουν να συρρέουν στον καθεδρικό ναό της πόλης. Το κλίμα είναι βαρύ στην πρωτεύουσα της Γαλικίας, καθώς σήμερα ξεκίνησε το τριήμερο εθνικό πένθος που κήρυξε ο πρωθυπουργός Μαριάνο Ραχόι.

Η ισπανική κυβέρνηση έχει κηρύξει τριήμερο εθνικό πένθος για το δυστύχημα, το οποίο αποτελεί μία από τις χειρότερες σιδηροδρομικές τραγωδίες στην ιστορία της χώρας. Περίπου 90 είναι οι νοσηλευόμενοι τραυματίες.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή