Δεκάδες νεκροί από εκτροχιασμό τρένου στην Ισπανία

Τετάρτη, 24 Ιουλίου 2013 23:08
UPD:25/07/2013 00:44
EPA/SXENICK

Ο συρμός ήταν ένα τρένο μεγάλης ταχύτητας Alvia, που εκτελούσε το δρομολόγιο μεταξύ Μαδρίτης και Φερόλ, όπως ανακοίνωσε η RENFE.

A- A A+

Στους 35 ανήλθε ο αριθμός των νεκρών από τον εκτροχιασμό αμαξοστοιχίας κοντά στην πόλη Σαντιάγο ντε Κομποστέλα, στη Γαλικία της βορειοανατολικής Ισπανίας, δήλωσε ο επικεφαλής της επαρχίας Αλμπέρτο Νούνιες Φέιχο στο ραδιοφωνικό σταθμό Cadena Ser. Σύμφωνα με τον ίδιο υπάρχουν περίπου 200 τραυματίες.

Μία γυναίκα, η οποία βρισκόταν κοντά στην περιοχή ανέφερε στο ραδιοσταθμό πως άκουσε πρώτα μία ισχυρή έκρηξη και κατόπιν είδε τον συρμό να εκτροχιάζεται.

Δημοσιογράφος του Cadena Ser στο σημείο του εκτροχιασμού μετέδωσε πως όλα τα βαγόνια του συρμού έχουν βγει από τις γραμμές και ότι η γύρω περιοχή είναι γεμάτη με σώματα σκεπασμένα με κουβέρτες.

Νωρίτερα η εφημερίδα El Pais έκανε λόγο για 10 νεκρούς ενώ για 12 μιλά η El Mundo.

«Υπάρχουν πολλοί νεκροί και πολλοί τραυματίες», ανακοίνωσαν πηγές της κρατικής εταιρείας σιδηροδρόμων RENFE χωρίς να είναι σε θέση να δώσουν άμεσα συγκεκριμένα στοιχεία για τον ακριβή απολογισμό του δυστυχήματος.

Πάντως, σύμφωνα με ιατρικές και αστυνομικές πηγές, ο αριθμός των τραυματιών ξεπερνά τους 50.

YOUTUBE/ULTIMAS NOTICIAS MUNDIALES

Οι πρώτες τηλεοπτικές εικόνες από το δυστύχημα εμφανίζουν πολλά εκτροχιασμένα βαγόνια, εκ των οποίων το ένα είναι εντελώς κατεστραμμένο, ενώ πυκνός καπνός υψώνεται από τον εκτροχιασμένο συρμό.

Τα αίτια του δυστυχήματος παραμένουν ακόμη αδιευκρίνιστα, ανέφερε εκπρόσωπος των σιδηροδρόμων.

H αμαξοστοιχία ταξίδευε από την πρωτεύουσα Μαδρίτη προς την πόλη Φερόλ και σε αυτή επέβαιναν συνολικά 218 άνθρωποι, όταν εκτροχιάστηκε στις 20:41 ώρα Ισπανίας, ανακοίνωσε η RENFE.

 

Πηγή: ΑΜΠΕ, Γαλλικό Πρακτορείο, Reuters

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή