Ιαπωνία: Μέτρα για τη διαρροή ραδιενεργού νερού στη θάλασσα

Από τη Φουκουσίμα
Τρίτη, 23 Ιουλίου 2013 19:21
UPD:21:26
REUTERS/KYODO

Ατμός άρχισε να αναδύεται από ένα εκ των κτηρίων των αντιδραστήρων του σταθμού της Φουκουσίμα για δεύτερη φορά εντός της εβδομάδας (φωτογραφία αρχείου).

A- A A+

Την απόφασή της να λάβει μέτρα ώστε να αποτρέψει τη διαρροή ραδιενεργών υδάτων από την πληγείσα από το τσουνάμι του 2011 περιοχή της Φουκουσίμα στη θάλασσα ανακοίνωσε η κυβέρνηση της Ιαπωνίας.

Η εταιρεία η οποία διαχειρίζεται τον πυρηνικό σταθμό της περιοχής παραδέχθηκε πρόσφατα ότι η διαρροή ραδιενεργού νερού στον ωκεανό συνεχίζεται ακόμη και σήμερα.

Εκπρόσωπος της κυβέρνησης της Ιαπωνίας σημείωσε ότι οι αρχές της χώρας έχουν ήδη λάβει άμεση δράση για το θέμα.

Εργαζόμενοι έχουν ήδη κληθεί να δράσουν ταχέως για να σταματήσει η διαρροή, ενώ την ίδια ώρα ατμός άρχισε να αναδύεται από ένα εκ των κτηρίων των αντιδραστήρων του σταθμού της Φουκουσίμα για δεύτερη φορά εντός της εβδομάδας.

Ο ατμός εμφανίστηκε, σύμφωνα με την Tepco, στις 3 το πρωί ώρα Ελλάδος της Τρίτης στο ύψος του πέμπτου ορόφου του κτηρίου του αντιδραστήρα No 3.

Δεν έχει ξεκαθαριστεί από πού προέρχεται ο ατμός, ωστόσο τα επίπεδα ραδιενέργειας γύρω από τον αντιδραστήρα δεν έχουν αλλάξει.

Οι αντιδραστήρες της μονάδας, οι οποίοι έχουν υποστεί σημαντικές ζημιές, βρίσκονται σε «διακοπή εν ψυχρώ», ωστόσο κανονικά το νερό μέσω του οποίου έχουν ψυχθεί θα έπρεπε να βρίσκεται σε θερμοκρασία πολύ χαμηλότερη του σημείου βρασμού.

Τρεις εκ των αντιδραστήρων, μετά το ατύχημα του 2011, έλιωσαν εντελώς.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή