Τουρκία: Ένας νεκρός από πυρά του στρατού στα σύνορα με τη Συρία

Η περίπολος δέχθηκε πυρά από την ομάδα του θύματος
Τρίτη, 23 Ιουλίου 2013 17:26
UPD:17:35
REUTERS/OSMAN ORSAL

Τουρκικό φυλάκιο στα σύνορα Τουρκίας - Συρίας στην επαρχία Χατάι (φωτογραφία αρχείου).  Συνηθέστερα είναι τα περιστατικά πολιτών οι οποίοι προσπαθούν να εισέλθουν στην Τουρκία από τη Συρία και όχι το αντίθετο.

 

A- A A+

Τουρκική στρατιωτική περίπολος στα σύνορα με τη Συρία πυροβόλησε και σκότωσε πολίτη, ο οποίος, μαζί με επτά άλλους, προσπάθησε να εισέλθει στο συριακό έδαφος από την Τουρκία.

Ο στρατός δεν έδωσε στοιχεία για την εθνικότητα των οκτώ πολιτών, ούτε για το εάν ήταν οπλισμένοι, παρά μόνο ότι προσπάθησαν να εισέλθουν από την τουρκική επαρχία Χατάι στη βορειοδυτική Συρία τη Δευτέρα και πυροβόλησαν κατά της περιπόλου όταν εκείνη τους απηύθυνε προειδοποίηση.

Οι τούρκοι στρατιώτες ανταπέδωσαν τα πυρά, ακολουθώντας ορθά τους κανόνες εμπλοκής, αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters.

Συνηθέστερα είναι τα περιστατικά πολιτών οι οποίοι προσπαθούν να εισέλθουν στην Τουρκία από τη Συρία και όχι το αντίθετο.

Η Τουρκία φιλοξενεί μέχρι στιγμής 500.000 σύρους πρόσφυγες, ενώ στηρίζει ανοικτά τους αντάρτες της συριακής αντιπολίτευσης, αρνούμενη όμως ότι τους εξοπλίζει.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή