Νεκρός σε συμπλοκή με αστυνομικούς ένας εκ των αλβανών δραπετών

Κυριακή, 21 Ιουλίου 2013 07:44
UPD:16:56
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΗΛΙΑΣ ΜΑΚΟΣ

Ελικόπτερο της Αστυνομίας εξερευνεί την περιοχή γύρω από το σημείο που σκοτώθηκε ο δραπέτης Μαριάν Κόλα,.

A- A A+

Νεκρός από τα πυρά των αστυνομικών έπεσε τα ξημερώματα, μετά από συμπλοκή στα βουνά του Σουλίου, ο Μαριάν Κόλα, ένας από τους αλβανούς δραπέτες των Φυλακών Τρικάλων ενώ κατόρθωσε να ξεφύγει ο συνεργός του, Ιλίρ Κούπα.

Όπως ανακοίνωσε η Αστυνομία, στο χώρο της συμπλοκής, μεταξύ άλλων, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένα καλάσνικοφ με διπλό γεμιστήρα, ένα πιστόλι Glock με δύο γεμιστήρες και μία αυτοσχέδια χειροβομβίδα.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές που επικαλείται το ΑΜΠΕ, στο νεκρό Μαριάν Κόλα, βρέθηκε καιι ένα σακίδιο με μαγειρεμένα φαγητά, γεγονός που οδηγεί τις αρχές στο συμπέρασμα ότι τις τελευταίες δύο εβδομάδες οι δραπέτες δεν κρύβονταν στο δάσος αλλά είχαν βρει καταφύγιο σε κάποιο σπίτι.

Οι άνδρες των ΕΚΑΜ τους εντόπισαν μετά τις 4 τα ξημερώματα να κινούνται πεζή κοντά στο ποτάμι, έξω από το χωριό Βροσύνα προκειμένου να διαφύγουν στην Αλβανία.

Σύμφωνα με τον καθηγητή Ιατροδικαστικής Θ. Βουγιουκλάκη μία σφαίρα στην πλάτη, από απόσταση 20-30 μέτρων, προκάλεσε στον αλβανό κακοποιό, τυφλό θανατηφόρο τραύμα. Αύριο το πρωί θα γίνει η νεκροψία-νεκροτομή.

YOUTUBE/ELLINIKIASTYNOMIA

Κατά τη συμπλοκή τραυματίστηκε στο πόδι και ένας αστυνομικός, ο οποίος υπεβλήθη σε χειρουργική επέμβαση.

Σύμφωνα με το ιατρικό ανακοινωθέν, ο αστυνομικός υπέστη βαρύ τραυματισμό από πυροβόλο όπλο, στην περιοχή του δεξιού γόνατος, το οποίο προκάλεσε συντριπτικό κάταγμα, χωρίς ευτυχώς νευροαγγειακές βλάβες. Ο άνδρας των ΕΚΑΜ θα παραμείνει για νοσηλεία στο Νοσοκομείο «Χατζηκώστα».

Στο νοσοκομείο έφτασε και ο υφυπουργός Υγείας Αντώνης Μπέζας, ο οποίος συνεχάρη τις αστυνομικές δυνάμεις, του άνδρες και τους αξιωματικούς «για την επίπονη και κουραστική προσπάθεια, την οποία καταβάλλουν» για την πάταξη της εγκληματικότητας, ενώ τόνισε ότι η κυβέρνηση βρίσκεται στο πλευρό της ελληνικής αστυνομίας και στηρίζει το έργο της.

Πριν από δύο εβδομάδες οι δύο Αλβανοί δραπέτες των φυλακών είχαν φθάσει μέχρι την περιοχή του Σουλίου, αφού προηγουμένως είχαν κλέψει τρία αυτοκίνητα. Ωστόσο, δεν κατόρθωσαν να περάσουν στην Αλβανία, καθώς είχε στενέψει γύρω τους ο αστυνομικός κλοιός.

Στο μεταξύ, η περιοχή όπου έπεσε νεκρός ο κακοποιός βρίσκεται από τα ξημερώματα αποκλεισμένη σε μια μεγάλη περιμετρική ακτίνα των 20 χιλιομέτρων.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, ο δεύτερος δραπέτης των φυλακών Τρικάλων Ιλίρ Κούπα, βρίσκεται στις απόκρυμνες πλαγιές κοντά στον ποταμό Καλαμά. Στις έρευνες συμμετέχει και ελικόπτερο της αστυνομίας.

 

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή