Στην Μπαρτσελόνα ο Παπανικολάου

Ο Ολυμπιακός αποδέχθηκε την πρόταση των Ισπανών και παραχώρησε τον αθλητή
Σάββατο, 20 Ιουλίου 2013 13:46
UPD:13:49
ICON/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Ο Κώστας Παπανικολάου αποχωρεί ύστερα από τέσσερα χρόνια παρουσίας στον Ολυμπιακό.

A- A A+

Η μεταγραφική «βόμβα» του καλοκαιριού στο χώρο του μπάσκετ είναι γεγονός και θέλει τον Κώστα Παπανικολάου να συνεχίζει την καριέρα του στην Μπαρτσελόνα.

Ο αθλητής αποχωρεί ύστερα από τέσσερα χρόνια παρουσίας στον Ολυμπιακό, με τον οποίο πανηγύρισε δύο Ευρωλίγκες, ένα πρωτάθλημα και δύο Κύπελλα Ελλάδας. Η μετακίνηση έκλεισε, ουσιαστικά, από χθες το βράδυ, όταν ο διεθνής φόργουορντ συμφώνησε με τους Καταλανούς.

Η διοίκηση της ΚΑΕ Ολυμπιακός έπραξε με γνώμονα τη λογική, καθώς αφού προσπάθησε αλλά δεν πέτυχε να συμφωνήσει με τον αθλητή για επέκταση της συνεργασίας τους, επέλεξε να εισπράξει το 1.5 εκ. ευρώ των «μπλαουγκράνα». Υπενθυμίζεται ότι το 2014 ο Παπανικολάου θα βρισκόταν εκτός συμβολαίου, δηλαδή ελεύθερος να παίξει σε όποια ομάδα ήθελε.

Ο 23χρονος φόργουορντ θα υπογράψει τριετές συμβόλαιο, με τις ετήσιες αποδοχές του να κυμαίνονται σε περίπου 1,4-1,5 εκ. ευρώ, ενώ στη συμφωνία θα προβλέπεται ρήτρα αποδέσμευσης (buy out) για ομάδα του ΝΒΑ, τόσο το 2014 όσο και το 2015. 

Όσο για τον αντικαταστάτη του; Ο Ολυμπιακός φέρεται να ενδιαφέρεται για τον Ντέιβιντ Μος της Σιένα, με τα ονόματα των Τζο Ινγκλς, Τζέιμς Ουάιτ και Γιόνας Ματσιούλις να είναι επίσης σημειωμένα στην «ερυθρόλευκη» λίστα.

Η ανακοίνωση:

«Η ΚΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ανακοινώνει τη συμφωνία της με την ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ για την παραχώρηση του καλαθοσφαιριστή Κώστα Παπανικολάου. Ευχαριστούμε τον Κώστα Παπανικολάου για την προσφορά του στον Ολυμπιακό και του ευχόμαστε καλή συνέχεια στην καριέρα του».

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις