Ήττα-καταδίκη της Ξάνθης στα Πηγάδια από Λίνφιλντ

Η ελληνική ομάδα έχασε 1-0 και οι ελπίδες για πρόκριση μειώθηκαν πολύ
Πέμπτη, 18 Ιουλίου 2013 23:21
UPD:23:30
SCODAXANTHIFC.GR

Το 0-1 της Λίνφιλντ. 

A- A A+

Η Ξάνθη δεν κατόρθωσε ούτε απόψε να πανηγυρίσει την πρώτη νίκη της σε αγώνα ευρωπαϊκής διοργάνωσης, στην τέταρτη συμμετοχή της.

Η ακριτική ομάδα ηττήθηκε στα Πηγάδια με 1-0 (25΄ Μπερνς) από την ιρλανδική Λίνφιλντ, στην πρώτη αναμέτρηση των δύο ομάδων για το β΄ προκριματικό γύρο του Γιουρόπα Λιγκ και το έργο της έγινε πολύ δύσκολο εν όψει της ρεβάνς στο Μπέλφαστ, στις 25 Ιουλίου.

Το αποτέλεσμα, πάντως, αδικεί το σύλλογο της Θράκης, καθώς η Λίνφιλντ έφτασε στη νίκη με μόλις δύο σουτ σε ολόκληρη τη συνάντηση. Οι παίκτες του Νίκου Καραγεωργίου είχαν μια καλή στιγμή με τον Βάλλα στο 20΄, όμως η κεφαλιά του αμυντικού της Ξάνθης αν και από καλή θέση ήταν αδύναμη.

Πέντε λεπτά αργότερα οι Ιρλανδοί έφτασαν στο 0-1 με σουτ του Μπερνς, ενώ στο 27΄ το φάουλ του Ντιέ έστειλε την μπάλα ελάχιστα δίπλα από το δοκάρι του Τάφεϊ. Ίδιο το μοτίβο και στην επανάληψη, με τους γηπεδούχους να πιέζουν, τους φιλοξενούμενους να αμύνονται και το σουτ του Μαρίν στο 61ο λεπτό να «αγγίζει» το δοκάρι.

Στο 75΄ το φάουλ του Τριάντη εξουδετέρωσε ο Τόφεϊ και από το 80΄ και ύστερα οι παίκτες της Ξάνθης πέρασαν μαζικά στην επίθεση για να φτάσουν στην ισοφάριση, απείλησαν με δύο (άστοχες) κεφαλιές των Βάλλα και Γούτα αλλά το αποτέλεσμα δεν άλλαξε.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις