Βατός ο αντίπαλος για Ξάνθη στο β΄ γύρο του Γιουρόπα Λιγκ

Ομάδα από τη Β. Ιρλανδία ή τα Νησιά Φαρόε θα αντιμετωπίσουν οι «Ακρίτες»
Δευτέρα, 24 Ιουνίου 2013 17:00
A- A A+

Τη νικήτρια του ζεύγους Φουγκλαφιόρντουρ-Λίνφιλντ θα αντιμετωπίσει η Ξάνθη στη β΄ προκριματική φάση του Γιουρόπα Λιγκ. Η πρώτη αναμέτρηση θα διεξαχθεί στο γήπεδο της ελληνικής ομάδας, στις 18 Ιουλίου και η ρεβάνς μία εβδομάδα αργότερα (25/7).

Πιο γνωστός από τους δύο συλλόγους σαφώς και είναι η ιστορική Λίνφιλντ (ιδρύθηκε το 1886), η κυρίαρχος του ποδοσφαίρου στη Βόρεια Ιρλανδία όπου μετρά 51 πρωταθλήματα και 42 Κύπελλα.

Πέρυσι η Λίνφιλντ αγωνίστηκε στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ, επίσης με αντίπαλο από τα Νησιά Φαρόε (Β36 Τόρσαβν), και προκρίθηκε στα πέναλτι, για να αποκλειστεί στο β΄ γύρο από την ΑΕ Λεμεσού. Στο περσινό πρωτάθλημα της Βόρειας Ιρλανδίας έμεινε στην τρίτη θέση, 29 βαθμούς πίσω από την πρωταθλήτρια Κλίφτονβιλ. Εδρα της είναι το «Γουίντσορ Παρκ», χωρητικότητας 12.950 θεατών.

Η ομάδα από τα Νησιά Φαρόε, η IF Φουγκλαφιόρντουρ ιδρύθηκε το 1946 και έχει στην τροπαιοθήκη της έναν και μόνο τίτλο, το πρωτάθλημα του 1979. Πέρυσι τερμάτισε δεύτερη, τέσσερις βαθμούς πίσω από την πρωταθλήτρια Στρέιμουρ, κι έτσι εξασφάλισε την έξοδο στην Ευρώπη μόλις για δεύτερη φορά στην ιστορία της.

Φέτος η Φουγκλαφιόρντουρ είναι δεύτερη στο εν εξελίξει πρωτάθλημα με 24 βαθμούς σε 14 ματς, επτά λιγότερους από την πρωτοπόρο ΗΒ Τόρσαβν. Έδρα της είναι το γήπεδο «Φλοτουγκερόι», χωρητικότητας 3.000 θεατών.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις