Το άχρονο πριν, μιας μοιραίας συνάντησης

Μια παράσταση εμπνευσμένη από την ταινία «Μεσοτοιχίες»
Σάββατο, 20 Ιουλίου 2013 11:02

Η παράσταση έχει ως σημείο εκκίνησης τον χώρο τέχνης και δράσης Βρυσάκι και ακολουθεί «ξενάγηση» από την Πλάκα έως το Σύνταγμα, όπου οι δύο ήρωες κατοικούν, εργάζονται, ασφυκτιούν, (απο-) γοητεύονται και... ερωτεύονται, με επίκεντρο και κατάληξη τις δύο αντικρινές βιτρίνες στην οδό Βουλής 38 / 43.

A- A A+

Ένας άντρας και μία γυναίκα. Άγνωστοι, μόνοι και χωρίς δικό τους σπίτι. Τους χωρίζουν δύο τζαμαρίες, δύο πεζοδρόμια, ένα κομμάτι ασφάλτου και ένα παρκαρισμένο αυτοκίνητο. Παρόλα αυτά, ακόμα δεν έχουν συναντηθεί, γιατί μάλλον δεν έχει έρθει η σωστή στιγμή.

Εμπνευσμένη από την ταινία «Μεσοτοιχίες», η παράσταση του Γρηγόρη Χατζάκη, με τίτλο «38:43 μ.μ.», παρακολουθεί τις  παράλληλες διαδρομές δύο ανθρώπων, το τελευταίο βράδυ, πριν από εκείνη τη στιγμή που θα συναντηθούν, και εξελίσσεται μέσα από μία σουρεαλιστική ξενάγηση σε χώρους του ιστορικού κέντρου της Αθήνας, για 8 μόνο παραστάσεις, στις 20, 21, 22, 23,  24, 28, 29 και 30 Ιουλίου, στις 8.30 το βράδυ, με προαιρετική τιμή εισιτηρίου για το κοινό.

Η παράσταση έχει ως σημείο εκκίνησης τον χώρο τέχνης και δράσης Βρυσάκι και ακολουθεί «ξενάγηση» από την Πλάκα έως το Σύνταγμα, όπου οι δύο ήρωες κατοικούν, εργάζονται, ασφυκτιούν, (απο-) γοητεύονται και... ερωτεύονται, με επίκεντρο και κατάληξη τις δύο αντικρινές βιτρίνες στην οδό Βουλής 38 / 43.

Η Δάφνη και ο άνθρωπος που τον έλεγαν Πέμπτη

Εκείνη τη λένε Δάφνη, είναι διακοσμήτρια εσωτερικών χώρων και μένει προσωρινά στο έξτρα δωμάτιο του έξτρα χώρου του καταστήματος της αδερφής της, στο νούμερο 38 της οδού Βουλής.
Εκείνον τον φωνάζουν Πέμπτη, από το βιβλίο «Ο άνθρωπος που τον έλεγαν Πέμπτη», είναι γραφίστας και, παρόλο που η μητέρα του μένει λίγα στενά πιο κάτω, εκείνος καταλήγει, συνήθως, να κοιμάται στο υπόγειο της εταιρείας που εργάζεται, στο νούμερο 43 της οδού Βουλής. Ένα πράγμα είναι απαραίτητο, για να ερωτευτούν ο ένας τον άλλο: να συναντηθούν…

Και ο χρόνος θέλει τον χρόνο του

«Από τη μία, είναι μία ερωτική ιστορία» σημειώνει ο Γρηγόρης Χατζάκης. «Από την άλλη, είναι μία ιστορία για τους ανθρώπους σε μία πόλη, απομονωμένους σε τέτοιο βαθμό, που δυσκολεύονται να δουν την ευκαιρία, που υπάρχει τόσο δίπλα τους, όσο μία τζαμαρία. Είναι μία ιστορία μέσα στην πόλη, με τις εκατοντάδες άδειες βιτρίνες και αυτές που εκτίθενται, αλλά φοβούνται να κοιτάξουν προς τα έξω. Είναι ακόμη μία ιστορία για τον χρόνο, που θέλει τον χρόνο του και τη στιγμή του. Είναι ο δρόμος ανάμεσα σε δύο πολυκατοικίες».

Ταυτότητα παράστασης
Σύλληψη - σκηνοθεσία: Γρηγόρης Χατζάκης, κινησιολογική επιμέλεια: Μπίλιω Καλιακάτσου, πρωτότυπη μουσική: Βύρων Κατρίτσης, κοστούμια: La Reina, επιμέλεια φωτισμών: Κωνσταντίνος Μπάμπης, βοηθός σκηνοθέτη: Ζωή Αρβανίτη, φωτογραφίες: Μάριος Βούρος. Ερμηνεύουν: Βάλλυ Μαυρίδη, Τάσος Τσούκαλης, Μπήλιω Καλιακάτσου, Νίκος Πλυτάς.

Πληροφορίες
Χώρος τέχνης και δράσης Βρυσάκι: Βρυσακίου 17 – Μοναστηράκι, τηλ.: 210 3210179. Διάρκεια παράστασης: 60 λεπτά.

naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς