Τένις: Σε γραμματόσημο ο Μάρεϊ

Πέμπτη, 18 Ιουλίου 2013 20:05
UPD:20:32
REUTERS/STEFAN WERMUTH

Ο Μάρεϊ δεν θα απεικονίζεται σε ένα μόνο γραμματόσημο, αλλά σε ένα συλλεκτικό σετ των τεσσάρων: στις δύο από αυτές θα είναι με το τρόπαιο και στις άλλες δύο σε δράση (φωτογραφία αρχείου).

A- A A+

Ο Άντι Μάρεϊ θα δει για δεύτερη φορά στην καριέρα του τον εαυτό του σε γραμματόσημο, καθώς από τον Αύγουστο τα βρετανικά ταχυδρομεία θα εκδίδουν αναμνηστικά γραμματόσημα προς τιμήν του τίτλου που κατέκτησε ο Σκοτσέζος στο Γουίμπλεντον.

Τα ξεχωριστά αυτά γραμματόσημα θα αρχίσουν να διατίθενται στις 8 Αυγούστου, ένα μήνα μετά τη νίκη του Μάρεϊ επί του Σέρβου Νόβακ Τζόκοβιτς, με την οποία έγινε ο πρώτος Βρετανός που κατέκτησε τον τίτλο στο Γουίμπλεντον μετά τον Φρεντ Πέρι και το μακρινό 1936.

Στέλεχος των βρετανικών ταχυδρομείων διευκρίνισε ότι ο Μάρεϊ δεν θα απεικονίζεται σε ένα μόνο γραμματόσημο, αλλά σε ένα συλλεκτικό σετ των τεσσάρων: στις δύο από αυτές θα είναι με το τρόπαιο και στις άλλες δύο σε δράση.

«Η ιστορική νίκη του στο Γουίμπλεντον έκανε υπερήφανο το έθνος κι εμείς μπορούμε τώρα να γιορτάσουμε την επιτυχία του με αυτή την έκδοση των νέων γραμματοσήμων» πρόσθεσε.

Να σημειωθεί ότι τα αθλητικά γραμματόσημα δεν είναι κάτι νέο στη Βρετανία, καθώς έχουν εκδοθεί πολλές φορές στο παρελθόν, με κάποια από αυτά να τιμούν τους αθλητές που κατέκτησαν πέρυσι χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου.

Ένα από αυτά, μάλιστα, κοσμούσε η μορφή του Μάρεϊ, ο οποίος κατέκτησε το χρυσό Ολυμπιακό μετάλλιο στα κορτ του Γουίμπλεντον.

Πηγές: ΑΜΠΕ, Γερμανικό Πρακτορείο

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις