Νέος «βασιλιάς» του Γουίμπλεντον ο Άντι Μάρεϊ

Κυριακή, 07 Ιουλίου 2013 19:24
UPD:19:50
REUTERS/TOBY MELVILLE

O Αντι Μάρεϊ φιλά το τρόπαιο του Γουίμπλεντον, το οποίο κατέκτησε για πρώτη φορά στην καριέρα του.

A- A A+

Με μεγάλη εμφάνιση στον τελικό ο Αντι Μάρεϊ νίκησε 3-0 σετ (6-4, 7-5, 6-4) το Νόβακ Τζόκοβιτς και πανηγύρισε την κατάκτηση του Γουίμπλεντον για πρώτη φορά στην καριέρα του.

Ο Σκωτσέζος «χρυσός» Ολυμπιονίκης του Λονδίνου για δεύτερη φορά μέσα σε ένα χρόνο αποθεώθηκε από το κοινό του και παράλληλα έγινε ο πρώτος Βρετανός τενίστας που κατακτά το κορυφαίο αυτό Grand Slam μετά από 77 χρόνια και τον θρίαμβο του θρυλικού Φρεντ Πέρι.

YOUTUBE/WIMBLEDON

Τα highlights του τελικού

Το νούμερο 1 του τουρνουά και του κόσμου, Νόβακ Τζόκοβιτς είχε την ευκαιρία να διεκδικήσει το τρόπαιο, αλλά ο αντίπαλός του ήταν αποφασισμένος να μην αφήσει ανεκμετάλλευτη την ευκαιρία που του παρουσιαζόταν για δεύτερη διαδοχική χρονιά. Στο δεύτερο σετ ο «Νόλε» προηγήθηκε 4-1 κι ενώ φαινόταν ότι θα έφτανε σχετικά άνετα στην ισοφάριση, ο Μάρεϊ με μεγάλη αντεπίθεση ισοφάρισε και με 7-5 έκανε το 2-0.

EPA/KERIM OKTEN

O Αντι Μάρεϊ πανηγυρίζει τη νίκη του επί του Νόβακ Τζόκοβιτς.

Η εικόνα παρόμοια στο τρίτο σετ. Αν κι ο Μάρεϊ προηγήθηκε με 2-0 στα γκέιμ ο Τζόκοβιτς πήρε τέσσερα διαδοχικά, προηγήθηκε με 4-2 κι ενώ είχε το σερβίς στην κατοχή του ο αντίπαλός του κατάφερε να κάνει το break και μετά να προηγηθεί με 5-4. Στο τελευταίο γκέιμ, αν και ο Βρετανός έκανε το 40-0, ο Σέρβος ισοφάρισε 40-40 και είχε τρεις ευκαιρίες να ισοφαρίσει σε 5-5, αλλά δεν τις εκμεταλλεύτηκε και με το που πήρε το αβαντάζ ο Μάρεϊ έφτασε στη μεγάλη νίκη.

.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις