ΣΥΡΙΖΑ: Κυνικές και υποκριτικές οι δηλώσεις Σαμαρά

Τετάρτη, 17 Ιουλίου 2013 14:45
UPD:16:47
FOSPHOTOS /Panayiotis Tzamaros
A- A A+

Κυνισμό και υποκρισία καταλόγισε τον Πρωθυπουργό ο ΣΥΡΙΖΑ, επικρίνοντας τον Πρωθυπουργό για το γεγονός ότι επέλεξε την ημέρα ψήφισης του πολυνομοσχεδίου «για να παρουσιάσει τη νέα εκδοχή του success story του».

«Η καθυστερημένη και προσωρινή μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση φαντάζει ως σταγόνα στον ωκεανό της καταστροφικής πολιτικής του μνημονίου, μιας πολιτικής που γκρεμίζει τα πάντα συθέμελα στη χώρα», σχολίασε η Κουμουνδούρου με αφορμή το τηλεοπτικό μήνυμα του Πρωθυπουργού.

«Τραγικά μόνη και αναξιόπιστη, η κυβέρνηση μπορεί να κάνει δηλώσεις αισιοδοξίας και ανάκαμψης, τα μνημονιακά της καύσιμα όμως έχουν τελειώσει προ πολλού», κατέληξε.

Την απορία του για τον τρόπο και τον χρόνο υλοποίησης της ρύθμισης εξέφρασε με τη σειρά του ο υπεύθυνος τομέα Ανάπτυξης της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Γ. Σταθάκης.

Ο κ. Σταθάκης χαρακτήρισε συγκεκριμένα ακατανόητους τους λόγους για τους οποίους το μέτρο ανακοινώνεται στη μέση, και όχι στην έναρξη της τουριστικής περιόδου.

Δεύτερον, πρόσθεσε, η αναφορά ότι η ρύθμιση είναι πιλοτική στερείται περιεχομένου καθώς τίθεται υπό την προϋπόθεση ότι θα μπορέσει άμεσα να έχει απόδοση στα φορολογικά έσοδα του δημοσίου.

«Τη στιγμή που με το πολυνομοσχέδιο προωθείται η περαιτέρω φορολογική αφαίμαξη των πολιτών της χώρας, η αποσπασματικότητα και μερικότητα του μέτρου της μείωσης του ΦΠΑ για την εστίαση καταλήγει να χάνει την όποια θετική επίδραση θα μπορούσε να έχει για την ελληνική οικονομία», σημείωσε.

Απαντώντας στις βολές της Κουμουνδούρου η Νέα Δημοκρατία σχολίασε λακωνικά σε ανακοίνωσή της: «ΣΥΡΙΖΑ το κόμμα της μικροψυχίας και της μιζέριας».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή