Λονδίνο και Παρίσι επισκέπτεται ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών

Τρίτη, 04 Μαρτίου 2003 10:47
A- A A+

Αναχώρησε σήμερα νωρίς το πρωΐ για το Λονδίνο, όπου θα έχει διαβουλεύσεις για την ιρακινή κρίση, με τον Βρετανό ομόλογό του, Τζακ Στρω, ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών, Ιγκόρ Ιβανώφ, ο οποίος αύριο θα μεταβεί στο Παρίσι.

Οπως μετέδωσε το ειδησεογραφικό πρακτορείο Ρία Νοβόστι, στο Λονδίνο σήμερα, ο κ. Ιβανόφ θα συναντήσει τον Τζακ Στρω και Βρετανούς βουλευτές αρμόδιους για τα θέματα εξωτερικής πολιτικής, άμυνας και ασφάλειας,

Αύριο, ο Ρώσος αξιωματούχος θα μεταβεί στο Παρίσι προκειμένου να συζητήσει για την ιρακινή κρίση με το γάλλο υπουργό Εξωτερικών Ντομινίκ ντε Βιλπέν, σύμφωνα με ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών.

Η Ρωσία και η Γαλλία- μόνιμα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ- αντιτίθενται σε μια στρατιωτική επέμβαση στο Ιράκ και ζητούν τη συνέχιση των επιθεωρήσεων του ΟΗΕ για τον αφοπλισμό της χώρας αυτής.

Η Βρετανία, από την πλευρά της, επιδιώκει να πείσει τα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ να υποστηρίξουν το νέο σχέδιο απόφασης που υπέβαλε στις 24 Φεβρουαρίου μαζί με τις Ηνωμένες Πολιτείες και την Ισπανία, με το οποίο ανοίγει ο δρόμος για προσφυγή στη στρατιωτική βία κατά του καθεστώτος του Σαντάμ Χουσεΐν.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή