Νέα επεισόδια στην Κωνσταντινούπολη

Δακρυγόνα και αντλίες νερού κατά διαδηλωτών
Σάββατο, 13 Ιουλίου 2013 20:18
UPD:14/07/2013 17:25
REUTERS/UMIT BEKTAS

Διαδηλωτές ανάβουν φωτιά κσθώς φτιάχνουν οδοφράγματα, κατά τη διάρκεια συγκρούσεων με την αστυνομία σε ένα δρόμο στο κέντρο της Κωνσταντινούπολης. Νέα επεισόδια σημειώθηκαν στην Κωνσταντινούπολη, όταν η αστυνομία χρησιμοποίησε δακρυγόνα και αντλίες νερού προκειμένου να διαλύσει διαδηλωτές που συγκεντρώνονταν προκειμένου να πραγματοποιήσουν πορεία προς το πάρκο Γκεζί.

A- A A+

Νέα επεισόδια σημειώθηκαν στην Κωνσταντινούπολη, όταν η αστυνομία χρησιμοποίησε δακρυγόνα και αντλίες νερού προκειμένου να διαλύσει διαδηλωτές που συγκεντρώνονταν προκειμένου να πραγματοποιήσουν πορεία προς το πάρκο Γκεζί. 

Οι διαδηλώσεις διαμαρτυρίας ξεκίνησαν στις 28 Μαΐου.

YOUTUBE/EURONEWSGREEK
Κωνσταντινούπολη: Νέα επεισόδια στο πάρκο Γκεζί

Επεισόδια σημειώθηκαν μεταξύ διαδηλωτών και της αστυνομίας στο πάρκο Γκεζί της Κωνσταντινούπολης. Οι συγκεντρωθέντες θέλησαν να εκφράσουν την διαφωνία τους σε νόμο που προωθεί η κυβέρνηση και εμποδίζει τους πολιτικούς μηχανικούς και τους αρχιτέκτονες από το να εγκρίνουν προγράμματα αστικού σχεδιασμού.

Η αστυνομική καταστολή σε βάρος μιας ομάδας πολιτών που διαδήλωσε εναντίον της σχεδιαζόμενης ανάπλασης του πάρκου Γκεζί, μιας μικρής έκτασης με δένδρα στην Ταξίμ, πυροδότησε ένα κύμα διαδηλώσεων διαμαρτυρίας εναντίον της κυβέρνησης του κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης και του πρωθυπουργού Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, που οι επικριτές του κατηγορούν ότι γίνεται όλο και πιο αυταρχικός έπειτα από μια δεκαετία στην εξουσία.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή