Τουρκία: Πέντε τα θύματα των αντικυβερνητικών διαδηλώσεων

19χρονος ο οποίος είχε τραυματιστεί σοβαρά υπέκυψε στα τραύματά του
Τετάρτη, 10 Ιουλίου 2013 14:28
UPD:15:02
REUTERS/MURAD SEZER

Από τις αντικυβερνητικές διαδηλώσεις των αρχών του Ιουνίου στην Τουρκία (φωτ. αρχείου)

A- A A+

Υπέκυψε τελικώς στα τραύματά του 19χρονος ο οποίος είχε τραυματισθεί στη διάρκεια των αντικυβερνητικών διαδηλώσεων στην Τουρκία, αυξάνοντας στους πέντε νεκρούς τον απολογισμό των διαδηλώσεων αμφισβήτησης της ισλαμοσυντηρητικής κυβέρνησης Ερντογάν, μετέδωσε την Τετάρτη το πρακτορείο ειδήσεων Ντογάν.

Ο Αλί Ισμαήλ Κορκμάζ, φοιτητής του πανεπιστημίου του Εσκισεχίρ στην κεντροδυτική Τουρκία, είχε δεχθεί επίθεση από αγνώστους στις 2 Ιουνίου ενώ συμμετείχε σε διαδήλωση, διευκρίνισε το πρακτορείο.

Τραυματισμένος σοβαρά στο κεφάλι και με εγκεφαλική αιμορραγία, ο νεαρός άνδρας υπέκυψε στην κλινική στην οποία νοσηλευόταν.

Η Τουρκική Ιατρική Ένωση (TBB) δεν ήταν άμεσα σε θέση να επιβεβαιώσει το νέο θάνατο, ωστόσο εκπρόσωπός της υπογράμμισε ότι ο Κορκμάζ περιλαμβανόταν στους «σοβαρά τραυματισμένους» στα επεισόδια τα οποία συνδέονταν με την αναταραχή που από τις 31 Μαΐου και επί τρεις εβδομάδες συγκλόνισε την Τουρκία.

Τέσσερις άνθρωποι, τρεις διαδηλωτές και ένας αστυνομικός, είχαν σκοτωθεί στη διάρκεια του κινήματος αμφισβήτησης και σχεδόν 8.000 είχαν τραυματισθεί, σύμφωνα με τους αριθμούς που έχει ανακοινώσει η TBB.

Πηγές: ΑΜΠΕ, Γαλλικό Πρακτορείο

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή