Δια χειρός Σαμ Μέντες η νέα ταινία του Τζέιμς Μποντ

Ο 48άχρονος βρετανός θα σκηνοθετήσει την 24η ταινία του 007
Παρασκευή, 12 Ιουλίου 2013 13:17
UPD:13:17

Ο Σαμ Μέντες έκανε το κινηματογραφικό του ντεμπούτο το 1999 με την ταινία «American Beauty», μία ταινία που έσπασε ταμεία και κέρδισε 5 Όσκαρ.

A- A A+

Ο διάσημος βρετανός σκηνοθέτης, Σαμ Μέντες, θα βάλει την υπογραφή του στην 24η ταινία του «Τζέιμς Μποντ» με πρωταγωνιστή τον Ντάνιελ Κρεγκ, σύμφωνα με ανακοίνωση της Sony Pictures Entertainment.

Ο 48άχρονος Μέντες, αρχικά, είχε ανακοινώσει ότι δεν θα επιστρέψει να σκηνοθετήσει νέο έργο του θρυλικού πράκτορα, αλλά φαίνεται ότι άλλαξε γνώμη αφού πήρε διαβεβαιώσεις από τους παραγωγούς, ότι θα του δοθεί χρόνος να ολοκληρώσει άλλες υποχρεώσεις του.
«Είμαι πολύ ευχαριστημένος που μου δόθηκε ο χρόνος που χρειάζεται για να τιμήσω όλες τις δεσμεύσεις στο θέατρο. Λυπάμαι πολύ για το διάστημα καθυστέρησης και ανυπομονώ να αναλάβω τα ηνία και πάλι», είπε ο Μέντες.

REUTERS
Η ταινία, σε σενάριο του Τζον Λόγκαν, θα κάνει πρεμιέρα στις αμερικανικές κινηματογραφικές αίθουσες στις 6 Νοεμβρίου του 2015, ενώ στη Βρετανία στις 23 Οκτωβρίου του 2015.

Το «Skyfall», ήταν η πιο πετυχημένη οικονομικά ταινία της σειράς, με συνολικές εισπράξεις 1,1 δισεκατομμύρια δολάρια. Είχε προταθεί για πέντε Όσκαρ και κέρδισε δύο, αυτά του καλύτερου τραγουδιού («Skyfall» - Adele) και του ηχητικού μοντάζ, το οποίο μοιράστηκε με το «Zero Dark Thirty».

Ο Σαμ Μέντες έκανε το κινηματογραφικό του ντεμπούτο το 1999 με την ταινία «American Beauty», μία ταινία που έσπασε ταμεία και κέρδισε 5 Όσκαρ, με πρωταγωνιστές τον Κέβιν Σπέισι, την Ανέτ Μπένινγκ και την Μίνα Σουβάρι. Η δεύτερη ταινία του ήταν το 2002, ο «Δρόμος της Απώλειας» με τους Πολ Νιούμαν, Τομ Χανκς και Τζουντ Λο στο καστ, η οποία ήταν υποψήφια για έξι Όσκαρ και απέσπασε ένα, αυτό της καλύτερης φωτογραφίας που απονεμήθηκε μετά θάνατον στον Κόνραντ Χολ. Ο Μέντες σκηνοθέτησε επίσης τις ταινίες «Jarhead», ο «Δρόμος της Επανάστασης» και «Πάμε όπου θες».

 

Προτεινόμενα για εσάς