Noμοτεχνικές βελτιώσεις στο ν/σ για τη ΝΕΡΙΤ

Πέμπτη, 11 Ιουλίου 2013 17:26
UPD:17:30
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΣΑΪΤΑΣ

Ο υπουργός Επικρατείας Δημήτρης Σταμάτης (αριστερά) και ο υφυπουργός Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης Παντελής Καψής.

A- A A+

Δέκα νομοτεχνικές βελτιώσεις στο νομοσχέδιο για την ΝΕΡΙΤ ανακοίνωσε ο Υπουργός Επικρατείας Δ. Σταμάτης κατά την συζήτηση στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής. Το νομοσχέδιο θα συζητηθεί στην Ολομέλεια της Βουλής την Παρασκευή, 19 Ιουλίου, σε 2 συνεδριάσεις.

Οι αλλαγές που ανακοίνωσε ο Δ. Σταμάτης είναι:

-η ΝΕΡΙΤ θα είναι ΝΠΙΔ «για την ελληνική ραδιοφωνία και τηλεόραση, καθώς και τη διαδικτυακή τους λειτουργία (ίντερνετ)». Η προηγούμενη διατύπωση ανέφερε ελληνική ραδιοφωνία, τηλεόραση, ίντερνετ.

-η θητεία του Εποπτικού Συμβουλίου της ΝΕΡΙΤ θα είναι εξαετής (από εννεαετής).

-το Διοικητικό Συμβούλιο της ΝΕΡΙΤ «καταρτίζει πενταετές στρατηγικό σχέδιο λειτουργίας της Εταιρίας» (αντί για δεκαετές).

-ο Φορέας Επιλογής των μελών του Εποπτικού Συμβουλίου της ΝΕΡΙΤ – Α.Ε. θα επιτελεί το έργο επιλογής των μελών του Εποπτικού Συμβουλίου για χρονικό διάστημα τουλάχιστον έξι συναπτών ετών (αντί για εννέα).

-η διάρκεια της θητεία των μελών του Εποπτικού Συμβουλίου θα είναι εξαετής (από εννεαετής). Επίσης Ειδικότερα, κατά την πρώτη συγκρότηση του Εποπτικού Συμβουλίου, τρία από τα μέλη του διορίζονται για πλήρη θητεία, δύο διορίζονται για τετραετή θητεία (από εξαετή) και δύο διορίζονται για διετή θητεία (από τριετή).

-κανένα μέλος του Εποπτικού Συμβουλίου δεν μπορεί να υπηρετήσει συνολικά περισσότερα από οκτώ χρόνια (από δώδεκα).

-το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης ασκεί εποπτεία (και όχι έλεγχο, όπως οριζόταν αρχικά) στην ΝΕΡΙΤ ως προς το εκπεμπόμενο πρόγραμμα και την τήρηση των προγραμματικών υποχρεώσεων.

-η ΝΕΡΙΤ ως προς τις λοιπές της αρμοδιότητες θα εποπτεύεται από τον Υπουργό που είναι εκάστοτε αρμόδιος για θέματα Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης

-ο Μεσολαβητής της ΝΕΡΙΤ Α.Ε. είναι αρμόδιος για την εξέταση και έκφραση γνώμης επί καταγγελιών, παραπόνων και αιτημάτων απαντήσης για όλες τις εκπομπές και τα προγράμματα της Εταιρίας».

-το Εποπτικό Συμβούλιο που θα διοριστεί από τον Υπουργό πρέπει να διορίζει εντός μηνός τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο και τα μέλη του Δ.Σ. της ΝΕΡΙΤ Α.Ε., η θητεία των οποίων δεν μπορεί να υπερβεί το 1 έτος.

newsroom naftemporiki.gr 

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή