Iceman, Ρέντφορντ και τρισδιάστατο Star Trek

Οι νέες ταινίες της εβδομάδας
Πέμπτη, 11 Ιουλίου 2013 10:01
A- A A+

Πληθώρα επιλογών προσφέρει η νέα κινηματογραφική εβδομάδα.  Θρίλερ, δραματικές ταινίες, κωμωδία, πλάνα με την ανθρώπινη πλευρά των αρχηγών του πληρώματος του θρυλικού Enterprise αλλά και επαφή με δημιουργίες παρελθόντων ετών φαίνεται πως θα καλύψουν το  γούστο πολλών φίλων της μεγάλης οθόνης.

«The Iceman»

YOUTUBE/MOVIETRAILERSGR
Το θρίλερ του Άριελ Βρόμεν, που βασίζεται στο ομώνυμο μυθιστόρημα του Άντονι Μπρούνο, συμμετείχε στα Φεστιβάλ Βενετίας και Τορόντο 2012 και διαθέτει ένα δυναμικό καστ που αποτελείται από τους - υποψήφιους για Όσκαρ - Μάικλ Σάνον, Γουινόνα Ράιντερ και Τζέιμς Φράνκο και τους Ρέι Λιότα, Κρις Έβανς, Ντέιβιντ Σουίμερ, Ρόμπερτ Ντάβι και Ντάνι Αμπεκάζερ.

Βασισμένη σε πραγματικά γεγονότα, η ταινία αποτυπώνει την αληθινή ιστορία του επονομαζόμενου Iceman, του  πολωνικής καταγωγής Ρίτσαρντ Κουκλίνσκι, ο οποίος ζούσε μια διπλή ζωή επί 30 σχεδόν χρόνια, αφού ήταν ένας τρυφερός σύζυγος και αφοσιωμένος πατέρας, ενώ, ταυτόχρονα, ήταν ένας αδίστακτος κατά συρροή δολοφόνος, που είχε σκοτώσει περισσότερους από 250 ανθρώπους.

«Ο κανόνας της σιωπής»
YOUTUBE/VILLAGEGR
Ο - βραβευμένος με Όσκαρ - ηθοποιός και σκηνοθέτης Ρόμπερτ Ρέντφορντ μεταφέρει στη μεγάλη οθόνη το ομώνυμο μυθιστόρημα του Νιλ Γκόρντον, αναλαμβάνοντας και τον πρωταγωνιστικό ρόλο, πλαισιωμένος εντυπωσιακά από τις – επίσης βραβευμένες με Όσκαρ - Τζούλι Κρίστι και Σούζαν Σαράντον, τους - υποψήφιους για Όσκαρ - Ρίτσαρντ Τζένκινς, Νικ Νόλτε, Στάνλεϊ Τούτσι, Τέρενς Χάουαρντ,  Άννα Κέντρικ και Κρις Κούπερ και τους Σαμ Έλιοτ, Μπρένταν Κλίζον και Μπριτ Μάρλινγκ.

Πρόκειται για ένα θρίλερ, στο οποίο ένας επιφανής δικηγόρος, που αναλαμβάνει υποθέσεις προάσπισης ανθρωπίνων δικαιωμάτων, βλέπει όλη του τη ζωή να ανατρέπεται, όταν ένας φιλόδοξος νέος δημοσιογράφος φέρνει στο φως το παρελθόν του, αποκαλύπτοντας τη δράση του στην οργάνωση Weather Underground και τη συμμετοχή του σε μία ένοπλη ληστεία.

Όπως εξηγεί ο σκηνοθέτης: «Για μένα, πάνω από όλα είναι το πόσο μακριά μπορεί να φτάσει ένας πατέρας για να προστατέψει την κόρη του, και αυτό στέκεται πάνω από οτιδήποτε αμιγώς πολιτικό στο φιλμ. Ταυτόχρονα, όμως, ήθελα να εξετάσω την επίδραση των επιλογών της συμμετοχής κάποιων ανθρώπων σε ένα επαναστατικό κίνημα, όπου πολλοί από αυτούς, έχοντας  θυσιάσει τα πάντα και ζώντας με διπλές ή τριπλές ταυτότητες για 30 χρόνια, στο τέλος έρχονται αντιμέτωποι με τις συνέπειες των πράξεών τους».

«Star Trek into darkness»
YOUTUBE/UIPGREECE
Ο δημιουργός των τηλεοπτικών επιτυχιών «Lost» και «Alias» και της ταινίας «Mission impossible III», Τζ. Τζ. Έιμπραμς, προσεγγίζει για πρώτη φορά τρισδιάστατα τον κόσμο του Star Trek, ο οποίος  μας έχει αποκαλυφθεί πολλάκις μέσα από 4 τηλεοπτικές σειρές και έντεκα ταινίες.

Με πρωταγωνιστές τους Κρις Πάιν, Ζόι Σαλντάνα, Ζάκαρι Κουίντο, Άλις Ιβ, Σάιμον Πεγκ, Άντον Γιέλτσιν, Τζον Τσο, Μπρους Γκρίνγουντ, Καρλ Ούρμπαν, Μπένεντικτ Κούμπερμπατς και Πίτερ Ουέλερ, αυτή η περιπέτεια επιστημονικής φαντασίας επικεντρώνεται στην ανθρώπινη πλευρά του Κερκ και του Σποκ, των αρχηγών του πληρώματος του θρυλικού Enterprise, και στη δημιουργία της μεταξύ τους φιλίας, την ώρα που πρέπει να σώσουν τη Γη, η οποία απειλείται από μία απίστευτη τρομοκρατική δύναμη.

«Γεννημένοι ξανά»
YOUTUBE/SEVENFILMSGREECE
Η Πενέλοπε Κρουζ και ο Εμίλ Χιρς πρωταγωνιστούν στο ιταλικό δράμα του Σέρτζιο Καστελίτο, που βασίζεται στο ομώνυμο μυθιστόρημα της Μάργκαρετ Ματζαντίνι, και συμμετείχε επίσημα στο Φεστιβάλ του Τορόντο και στο επίσημο διαγωνιστικό του Φεστιβάλ του Σαν Σεμπαστιάν.
Μία γυναίκα, που επιστρέφει με τον γιο της στο Σαράγεβο, 16 χρόνια μετά τη φυγή της, έρχεται αντιμέτωπη με το παρελθόν της και με μία μεγάλη αποκάλυψη, που την αναγκάζει να συνειδητοποιήσει την αληθινή φρίκη του πολέμου, αλλά και τη λυτρωτική δύναμη της αγάπης.

«Το ταξίδι της ηρωίδας, που ζει το δράμα της χαμένης μητέρας της, του σκληρού πολέμου, της πολιορκίας του Σαράγεβο, μετατρέπεται σε ταξίδι αναζήτησης της πιο σημαντικής απάντησης από όλες: γιατί υπάρχει τόση βία; Μπορεί αυτή η βία να γεννήσει νέες δυνατότητες; Η απάντηση που αναζητούμε όλοι μας. Η “αφελής” ουτοπία ενός καλλιτέχνη, στην οποία πρέπει να πιστέψουμε, για να μη βυθιστούμε στο σκοτάδι. Το παιδί, που θα γεννηθεί μέσα από αυτό το σκοτάδι, θα έχει ένα μέλλον με ελπίδες και όνειρα. Πάνω από όλα, θα είναι καλύτερος άνθρωπος από αυτούς που προηγήθηκαν»,  σημειώνει χαρακτηριστικά ο σκηνοθέτης.

«Μια γυναίκα μόνο ξέρει»
YOUTUBE/MINERVAPICTURESGROUP
Στο δραματικό road movie του - υποψήφιου για Όσκαρ - γαλλοαλγερινού σκηνοθέτη Ρασίντ Μπουσαρέμπ, με τις Σιένα Μίλερ και Γκολσιφτέχ Φαραχανί, δύο νέες γυναίκες με δύσκολη ζωή μοιράζονται το πάθος τους για τον χορό της κοιλιάς, αλλά και ένα ταξίδι που θα αλλάξει τη ζωή τους για πάντα.

«Οι μεγάλοι 2»
YOUTUBE/FEELGOODENTMENT
Η μεγαλύτερη εμπορική επιτυχία του κωμικού ηθοποιού Άνταμ Σάντλερ επιστρέφει με τη δεύτερη συνέχειά της, με τη σκηνοθετική υπογραφή του Ντένις Ντάγκαν και μια λαμπερή ομάδα ηθοποιών. Οι Τέιλορ Λότνερ, Κέβιν Τζέιμς, Στιβ Μπουσέμπι, Άντι Σάμπεργκ, Σάλμα Χάγιεκ, Τζάκι Σάντλερ, Μίλο Βεντιμίλια, Μάγια Ρούντολφ, Ντέιβιντ Σπέιντ, Μαρία Μπέλο, Στιβ Όστιν, Κρις Ροκ και Σάντι Σάντλερ πλαισιώνουν τον πρωταγωνιστή, ο οποίος αποφασίζει να εγκαταλείψει την καριέρα του ως ατζέντης του Χόλυγουντ και να επιστρέψει με την οικογένειά του στην κωμόπολη που γεννήθηκε, για να αποκτήσει μία ήρεμη ζωή. Όμως, οι παλιοί τραμπούκοι της περιοχής και οι διάδοχοί τους έχουν άλλα σχέδια.

«Ένα πιστόλι σε κάθε χέρι»

YOUTUBE/PALACEFILMS
Στην ισπανική κωμωδία  του Σεσκ Γκέι -με τους Χαβιέ Καμάρα, Ρικάρντο Νταρέν, Εντουάρ Φερνάντεζ, Τζόρντι Μολά, Εντουάρντο Νοριέγκα και Αλμπέρτο Σαν Χουάν- 8 σαραντάρηδες με κρίση ταυτότητας ξεδιπλώνουν 6 σπονδυλωτές ιστορίες για τις πληγές της ανεργίας, της ανασφάλειας για το αύριο, της σεξουαλικής ανικανότητας, της ενδοοικογενειακής βίας, αλλά και της φιλίας.

«Οι ευνοούμενοι του φεγγαριού»
Είκοσι πέντε χρόνια μετά την πρώτη προβολή της, η ανατρεπτική γαλλική σάτιρα του Οτάρ Ιοσελιάνι – με τους Κάτια Ρουπέ, Αλί Ντε Μοντεγκού, Φρανσουά Μισέλ και Ματιέ Αμαλρίκ - θα μας ταξιδέψει ξανά σε εκείνη τη γειτονιά του Παρισιού, όπου κλέφτες, εραστές, καθημερινοί άνθρωποι, θύτες και θύματα συναντώνται σε έναν κόσμο αναρχίας και μπλέκουν σε ένα γαϊτανάκι ερωτικών σχέσεων.

«Η άρπα της Βιρμανίας»
YOUTUBE/VELISSARIOS KOSSIVAKIS
Το ασπρόμαυρο αντιπολεμικό δράμα του 1956, του κορυφαίου δημιουργού του ιαπωνικού σινεμά, Κον Ιτσικάουα, βραβεύτηκε στο Φεστιβάλ Βενετίας και ήταν υποψήφιο για Όσκαρ Ξενόγλωσσης Ταινίας. Με πρωταγωνιστή τον επίσης κορυφαίο Ρεντάρο Μικούνι και βασισμένη σε μια παιδική νουβέλα του Μίτσιο Τακεγιάμα, η αριστουργηματική ταινία προσεγγίζει με μία διαφορετική ματιά τη φρίκη του πολέμου, μέσα από τον  λυρισμό της φύσης, την ανθρώπινη αυταπάρνηση και τον ρόλο της μουσικής, που ξεπερνά τους γλωσσικούς κώδικες και ενώνει τα αντίπαλα στρατόπεδα.


Γιώργος Σ. Κουλουβάρης
[email protected]

Προτεινόμενα για εσάς