Ιταλία: Στο «σκαμνί» Λάτσιο, Τζένοα και Λέτσε

Τετάρτη, 10 Ιουλίου 2013 19:00
UPD:19:28
ICON/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
Στο «σκαμνί» Λάτσιο, Τζένοα και Λέτσε με την κατηγορία της χειραγώγησης αγώνων.
A- A A+

Τον κίνδυνο αφαίρεσης βαθμών από το προσεχές πρωτάθλημα των κατηγοριών τους αντιμετωπίζουν Λάτσιο, Τζένοα και Λέτσε, μετά την απόφαση της ιταλικής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας να τις παραπέμψει στην πειθαρχική επιτροπή, με την κατηγορία της χειραγώγησης αγώνων.

Η υπόθεση, στην οποία εμπλέκονται επίσης οκτώ ποδοσφαιριστές, αφορά τις δύο τελευταίες αναμετρήσεις των «λατσιάλι» στο πρωτάθλημα της περιόδου 2010-11, όπου επικράτησαν με πανομοιότυπο σκορ (4-2) των άλλων δύο κατηγορούμενων ομάδων.

Μεταξύ των ποδοσφαιριστών που θα βρεθούν στην πειθαρχική επιτροπή είναι ο διεθνής μέσος των «λατσιάλι», Στέφανο Μάουρι, καθώς και οι Ομάρ Μιλανέτο, Μασιμιλιάνο Μπενάσι, Στέφανο Φεράριο, Αντόνιο Ροζάτι, Κάρλο Τζερβασόνι, Μάριο Κασάνο και Αλεσάντρο Τζαμπερίνι.

Οι δύο τελευταίοι έχουν ήδη τιμωρηθεί με πενταετή αποκλεισμό για την ανάμιξή τους σε ανάλογες υποθέσεις. Ο εισαγγελέας της Κρεμόνα, Ρομπέρτο Ντι Μαρτίνο, ο οποίος διερεύνησε την υπόθεση, εκτιμά ότι μόνο από την αναμέτρηση έτσε-Λάτσιο παίκτες του στοιχήματος αποκόμισαν κέρδη περίπου 2 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων περίπου 600.000 διατέθηκαν για χρηματισμό ποδοσφαιριστών.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις