Έφοδος του ιταλικού ΣΔΟΕ στα γραφεία 18 ομάδων του καμπιονάτο

Μεγάλη έρευνα των Αρχών για φοροδιαφυγή
Τρίτη, 25 Ιουνίου 2013 12:59
UPD:13:05
REUTERS/ALESSANDRO BIANCHI

Η έρευνα της Guardia di Finanza, του αντίστοιχου ελληνικού ΣΔΟΕ, η οποία διετάχθη από την εισαγγελία της Νάπολη, εστίασε κυρίως στα συμβόλαια μεταξύ των ομάδων που αφορούν μεταγραφές ποδοσφαιριστών και αμοιβές μάνατζερ (φωτογραφία αρχείου). 

A- A A+

Αιφνιδιαστική έφοδο πραγματοποίησαν το πρωί στα γραφεία 41 ομάδων, εκ των οποίων οι 18 ανήκουν στη Serie A, άνδρες του σώματος της οικονομικής αστυνομίας, προκειμένου να κάνουν «φύλο και φτερό» τα βιβλία των συγκεκριμένων συλλόγων.

Η έρευνα της Guardia di Finanza, του αντίστοιχου ελληνικού ΣΔΟΕ, η οποία διετάχθη από την εισαγγελία της Νάπολη, εστίασε κυρίως στα συμβόλαια μεταξύ των ομάδων που αφορούν μεταγραφές ποδοσφαιριστών και αμοιβές μάνατζερ. 

Η φοροδιαφυγή στο στόχαστρο

Το υπουργείο Οικονομικών της Ιταλίας θέλει να διερευνήσει την ύπαρξη πράξεων σε βαθμό κακουργήματος για φοροδιαφυγή, μέσω της μεταγραφικής δραστηριότητας των συλλόγων και εικονικών τιμολογίων. Ως εκ τούτου, λόγω της σοβαρότητας και της έκτασης του θέματος, με την υπόθεση ασχολούνται 12 εισαγγελείς.

YOUTUBE/EURONEWSGREEK
Νέο σκάνδαλο στο ιταλικό ποδόσφαιρο

Φύλλο και φτερό έκανε το ιταλικό σώμα δίωξης οικονομικού εγκλήματος τα γραφεία 41 ποδοσφαιρικών ομάδων. Μετά από εκτεταμένες έρευνες το ιταλικό ΣΔΟΕ προχώρησε σε κατασχέσεις. Ανάμεσα στους ποδοσφαιρικούς συλλόγους ήταν και 18 ομάδες της μεγάλης κατηγορίας, όπως η Γιουβέντους, η Μίλαν, η Νάπολι και η Λάτσιο, ενώ στη λίστα είναι επίσης 11 ομάδες της δεύτερης κατηγορίας και 12 από χαμηλότερες κατηγορίες. 

Η έρευνα περιλαμβάνει όλους τους «μεγάλους» του καμπιονάτο, καθώς ελήφθησαν στοιχεία από τις Γιουβέντους, Μίλαν, Νάπολι και Λάτσιο, ενώ ερευνώνται και οι Παλέρμο, Πεσκάρα, Αταλάντα, Γιούβε Στάμπια, Μπενεβέντο, Τζένοα, Κατάνια, Σπίτσε, Πιατσέντζα, Λιβόρνο, Μπάρι, Βιτσέντζα, Σιένα, Ρετζίνα, Πάρμα, Κιέβο, Φιορεντίνα, Πορτογκρουάρο, Τριεστίνα, Σαμπντόρια, Τερνάνα, Λέτσε, Γκούμπιο, Γκροσέτο, Τσεζένα, Μάντοβα, Τορίνο, Αλμπινολέφε αλλά και ορισμένες ξένες ομάδες.

Η εμπλοκή των μάνατζερ

Οι ανακριτές ερευνούν επίσης τι ισχύει με τις εργασιακές σχέσεις πολλών ποδοσφαιριστών, τόσο σε σχέση με την αποζημίωση που προβλέπει το συμβόλαιό τους και η οποία σε αρκετές περιπτώσεις χαρακτηρίζεται ως «πρόσθετες παροχές», όσο και σε σχέση με τα χαρακτηριστικά της διεθνούς φορολογίας.

Τα έγγραφα που ελήφθησαν από το σώμα της οικονομικής αστυνομίας στοχεύουν στην ολοκληρωμένη ανασυγκρότηση της επαγγελματικής σχέσης μεταξύ των ποδοσφαιρικών συλλόγων και των παικτών που αναφέρονται άμεσα ή έμμεσα στις δραστηριότητες των μάνατζερ Αλεχάντρο Ματσόνι και Αλεσάντρο Μότζι, ενώ στην υπόθεση εμπλέκονται άλλοι 10 εκπρόσωποι ποδοσφαιριστών. Σε βάρος τους υπάρχουν υποψίες για φοροδιαφυγή, ξέπλυμα «μαύρου χρήματος» μέσω της μεταγραφικής δραστηριότητας και σύσταση συμμορίας

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις