Στρος Καν: «Στις ΗΠΑ δεν μου αναγνωρίστηκε το τεκμήριο της αθωότητας»

Οργισμένος με την αμερικανική δικαιοσύνη ο γάλλος πολιτικός
Τετάρτη, 10 Ιουλίου 2013 15:36
UPD:15:49
REUTERS/EMMANUEL DUNAND

«Αυτό το οποίο συνέβη ήταν κυριολεκτικά απαίσιο», δήλωσε ο Ντομινίκ Στρος Καν, αναφερόμενος στη σύλληψή του μετά τις κατηγορίες τις οποίες του απηύθυνε καμαριέρα ξενοδοχείου.

A- A A+

Την παραβίαση του τεκμηρίου της αθωότητας του για το σεξουαλικό σκάνδαλο για το οποίο κατηγορήθηκε στις ΗΠΑ το 2011 κατήγγειλε, μιλώντας στο δίκτυο CNN, ο πρώην ισχυρός άνδρας του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Ντομινίκ Στρος Καν.

Ο γάλλος πολιτικός σημείωσε ότι είναι ακόμη οργισμένος με την αμερικανική δικαιοσύνη για την δημόσια διαπόμπευσή του μπροστά στις κάμερες, όταν συνελήφθη με την κατηγορία του βιασμού στη Νέα Υόρκη.

«Αυτό το οποίο συνέβη ήταν κυριολεκτικά απαίσιο», δήλωσε ο Ντομινίκ Στρος Καν, αναφερόμενος στη σύλληψή του μετά τις κατηγορίες τις οποίες του απηύθυνε καμαριέρα ξενοδοχείου.

«Σε όλες τις ευρωπαϊκές και στην αμερικανική κοινωνία, υποτίθεται ότι είσαι αθώος μέχρι να καταδικαστείς τελεσίδικα», πρόσθεσε ο κ. Στρος Καν.

YOUTUBE/CNNINTERNATIONAL

Απόσπασμα από τη συνέντευξη

Τελικώς, οι αμερικανοί εισαγγελείς απέσυραν τις κατηγορίες κατά του γάλλου πολιτικού, καθώς υπήρχαν σοβαρές αμφιβολίες για την αξιοπιστία της βασικής μάρτυρος, Ναφισάτου Ντιάλο.

Τον Δεκέμβριο του 2012, ο κ. Στρος Καν κατέληξε σε συμβιβασμό με την κ. Ντιάλο σε ό,τι αφορούσε το αστικό μέρος της υπόθεσης.

Η υπόθεση είχε οδηγήσει στην παραίτηση του Γάλλου από την ηγεσία του ΔΝΤ, ενώ έθεσε τέρμα στις φιλοδοξίες του για διεκδίκηση της γαλλικής προεδρίας στις εκλογές του 2012.

«Το μόνο το οποίο καταλάβαινα ήταν ότι συνέβαινε κάτι το οποίο δεν βρισκόταν υπό τον έλεγχό μου», δήλωσε ο Ντομινίκ Στρος Καν στο αμερικανικό δίκτυο, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο.

Το CNN αναμένεται να μεταδώσει ολόκληρη τη συνέντευξη Στρος Καν το βράδυ της Τετάρτης.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή