Το Dropbox στοχεύει στην κορυφή του κόσμου της online αποθήκευσης

Τετάρτη, 10 Ιουλίου 2013 15:20
UPD:15:21
A- A A+

Το Dropbox είναι μία από τις δημοφιλέστερες υπηρεσίες online αποθήκευσης και διαμοιρασμού αρχείων- και σε μία κίνηση που δείχνει τις προθέσεις της εταιρείας, ανακοίνωσε την Τρίτη εργαλεία τα οποία θα καταστήσουν το Dropbox έναν μεγάλο «σύμμαχο» των απανταχού developers.

Μιλώντας σε συνδιάσκεψη στο Σαν Φρανσίσκο, ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος του Dropbox, Ντριού Χιούστον, εξήγησε τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι developers που προσπαθούν να δημιουργήσουν εφαρμογές που να συνεργάζονται από διαφορετικές πλατφόρμες.

Ο Χιούστον παρουσίασε μία νέα πλατφόρμα του Dropbox, η οποία περιλαμβάνει τη δυνατότητα εύκολου συγχρονισμού μεταξύ εφαρμογών Android και iOS με τρόπο που δεν επηρεάζεται από τις διαφορές μεταξύ συσκευών και λειτουργικών. «Είναι το πρώτο βήμα σε έναν εντελώς νέο τρόπο δημιουργίας εφαρμογών όπου μπορείτε να έχετε μία απρόσκοπτη εμπειρία σε διαφορετικές πλατφόρμες» είπε σχετικά.

Αν και το Dropbox αποτελεί μόνο μία από τις πολλές υπηρεσίες αποθήκευσης στο cloud, οι «οιωνοί» είναι καλοί, καθώς η επιτυχία του είναι μεγάλη από το 2008 μέχρι σήμερα, φτάνοντας τα 100.000.000 χρήστες τον Νοέμβριο- αριθμό στον οποίον έχουν προστεθεί άλλα 75.000.000.

Χάρη στη νέα Datastore API, οι developers μπορούν να συγχρονίσουν λίστες επαφών, ρυθμίσεις, λίστες «to-do» ή πρόοδο σε παιχνίδια. Γενικότερα, κάθε είδους δεδομένο που μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε μία εφαρμογή μπορεί να συγχρονιστεί μέσω του Dropbox, κάτι που αναμένεται να έχει όλο και μεγαλύτερη σημασία στον «κόσμο» των φορητών συσκευών.

Επίσης, υπάρχει η δυνατότητα συγχρονισμού δεδομένων μεταξύ εφαρμογών που είναι online και offline. Η συγκεκριμένη ΑΡΙ περιλαμβάνει το Chooser, που παρέχει στις εφαρμογές εύκολη πρόσβαση σε αρχεία στο Dropbox, καθώς και το Saver, που σώζει αρχεία απευθείας στο Dropbox- χαρακτηριστικά που μειώνουν όλο και περισσότερο την ανάγκη χρήσης ενός «κλασικού» σκληρού δίσκου».

Προτεινόμενα για εσάς