Σε καταλήψεις προχωρά η ΠΟΕ - ΟΤΑ

Προσφεύγει στο ΣτΕ ζητώντας να κριθεί αντισυνταγματικό το πολυνομοσχέδιο
Τετάρτη, 10 Ιουλίου 2013 06:59
UPD:08:37
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΟΡΕΣΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ

Δημοτικοί αστυνομικοί και δημοτικοί υπάλληλοι διαδηλώνουν στο κέντρο της Αθήνας διαμαρτυρόμενοι για το κυβερνητικό σχέδιο εφαρμογής του καθεστώτος της διαθεσιμότητας στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, Τρίτη 9 Ιουλίου 2013.

A- A A+

Σε καταλήψεις δημαρχείων και υπηρεσιών προχωρά η ΠΟΕ - ΟΤΑ, κλιμακώνοντας τις κινητοποιήσεις της κατά της κινητικότητας με αφορμή και την κατάθεση του πολυνομοσχεδίου που περιλαμβάνει διατάξεις για την κατάργηση της ειδικότητας των σχολικών φυλάκων και των δημοτικών αστυνομικών.

Για τις 10 το πρωί έχει επίσης προγραμματιστεί γενική συνέλευση στα γραφεία της Ομοσπονδίας, προκειμένου να ληφθούν αποφάσεις για τη μορφή και την έκταση των κινητοποιήσεων.

Το Σαββατοκύριακο οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση θα απέχουν από τα καθήκοντά τους ενώ τη Δευτέρα το βράδυ θα πραγματοποιηθεί συναυλία στο Σύνταγμα.

Επιπλέον, η ΠΟΕ-ΟΤΑ θα προσφύγει στο ΣτΕ ζητώντας να κριθεί αντισυνταγματικό το πολυνομοσχέδιο ενώ το ίδιο ζητεί να κάνει η ΚΕΔΕ αλλά και οι υπόλοιπες υπηρεσίες του Δημοσίου, τις οποίες καλεί να συμμαχήσουν όλες μαζί σε ένα κοινό μέτωπο.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή