Η Ντόρτμουντ απέκτησε τον Μχιταριάν

Τρίτη, 09 Ιουλίου 2013 15:38
UPD:17:25
REUTERS/INA FASSBENDER
Ο προπονητής της Ντόρτμουντ, Γιούργκεν Κλοπ (κέντρο) φωτογραφίζεται με τους νεοαποκτηθέντες ποδοσφαιριστές Πιέρ-Εμερίκ Ομπαμεγιάνγ (πρώτος αριστερά), Σωκράτη Παπασταθόπουλο (δεύτερος αριστερά) και Χένριχ Μχιταριάν (δεξιά).
A- A A+

Ο Χένριχ Μχιταριάν είναι ο ποδοσφαιριστής τον οποίο απέκτησε η Μπορούσια Ντόρτμουντ για να καλύψει το κενό που άφησε η μεταγραφή του Μάριο Γκέτσε στην Μπάγερν Μονάχου.

Η φιναλίστ του Τσάμπιονς Λιγκ ανακοίνωση τη σύναψη τετραετούς συνεργασίας με τον Αρμένιο μεσοεπιθετικό, ο οποίος αγωνιζόταν στη Σαχτάρ Ντόνετσκ. «Η Σαχτάρ Ντόνετσκ και η Μπορούσια ρύθμισαν όλα τα θέματα για τη μεταγραφή του Χένριχ Μχιταριάν στον γερμανικό σύλλογο. Το κόστος της μεταγραφής είναι 27.5 εκατομμύρια ευρώ» ανακοίνωσε στην ιστοσελίδα της η ουκρανική ομάδα.

Σε μια κίνηση συμβολισμού, ο 24χρονος άσος θα φορέσει  τη φανέλα με το νούμερο 10, την οποία ενδυόταν μέχρι φέτος ο Γκέτσε. Πέρυσι, ο 37 φορές διεθνής Μχιταριάν είχε απολογισμό 25 τέρματα και 10 ασίστ σε 29 αγώνες για το ουκρανικό πρωτάθλημα, ενώ συνολικά στη Σαχτάρ Ντόνετσκ, στην οποία αγωνίστηκε από το 2010, πέτυχε 46 γκολ σε 106 παιχνίδια.

«Είμαστε ενθουσιασμένοι που πραγματοποιήσαμε μια φανταστική νέα μεταγραφή για το ρόλο του μεσοεπιθετικού στο πρόσωπο του Χένριχ Μχιταριάν», δήλωσε ο τεχνικός διευθυντής του συλλόγου, Μίκαελ Τσορκ, στην ιστοσελίδα της ομάδας.

Από την πλευρά του, ο διευθύνων σύμβουλος των Βεστφαλών, Χανς-Γιόαχιμ Βάτσκε,πρόσθεσε ότι «δεν ήταν μια εύκολη μεταγραφή αλλά θέλαμε πάρα πολύ τον Χένριχ και τώρα τον έχουμε». Ο Μχιταριάν είναι η τρίτη φετινή μεταγραφή της Μπορούσια Ντόρτμουντ, μετά τους Σωκράτη Παπασταθόπουλο και Πιέρ-Εμερίκ Ομπαμεγιάνγκ.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις