Κλιμακώνει τις κινητοποιήσεις η ΠΟΕ - ΟΤΑ

Νέα συνάντηση ΚΕΔΕ με τους υπουργούς
Δευτέρα, 08 Ιουλίου 2013 17:23
UPD:21:14
G4PHOTOS/ΜΠΟΝΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

Όπως επιβεβαίωσε ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Κώστας Ασκούνης στα τέλη Ιουλίου βγαίνουν σε διαθεσιμότητα οι σχολικοί φύλακες και στα τέλη Σεπτεμβρίου οι δημοτικοί αστυνόμοι.

A- A A+

Κλιμάκωση των κινητοποιήσεων προανήγγειλε ο πρόεδρος της ΠΟΕ ΟΤΑ Θ. Μπαλασόπουλος, μετά τη συνάντηση που είχε με τους αρμόδιους υπουργούς Εσωτερικών και Διοικητικής Μεταρρύθμισης για το ζήτημα της διαθεσιμότητας.

Όπως είπε, το μόνο που μένει σε εκκρεμότητα να ειναι το αν θα κατατεθεί τώρα ή τον Σεπτέμβρη η νομοθετική ρύθμιση για τη διαθεσιμότητα της Δημοτικης Αστυνομίας.

Αναφερόμενος συγκεκριμένα στα σχέδια που υπάρχουν είπε πως στα τέλη Ιουλίου προγραμματίζεται να βγουν στη διαθεσιμότητα οι σχολικοί φύλακες και στα τέλη Σεπτεμβρίου οι δημοτικοί αστυνομικοί και έκανε λόγο για αιτία πολέμου. Συγκεκριμένα, ανακοίνωσε πως θα προκηρυχθεί 24ωρη απεργία για αύριο Τρίτη στην οποία θα συμμετάσχει και η δημοτική αστυνομία. Παράλληλα έχει προγραμματιστεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 11 το πρωί στην πλατεία Καραισκάκη.

Eιδικότερα, όπως ανέφερε, βάσει των σχεδιασμών της κυβέρνησης, θα φύγουν άμεσα στα τέλη Ιουλίου οι 2.200 σχολικοί φύλακες και στα τέλη Σεπτεμβρίου θα βγουν σε διαθεσιμότητα οι 3.500-3.600 δημοτικοί αστυνόμοι. Πρόσθεσε πως η Δημοτική Αστυνομία θα καταργηθεί ως υπηρεσία, το 5%-10% από τους δημοτικούς αστυνόμους θα παραμείνουν στους δήμους προκειμένου να απορροφηθούν σε άλλες θέσεις και η πλειονότητα των υπολοίπων θα απορροφηθεί από το υπουργείο Δημόσιας Τάξης.

Ερωτώμενος για το χθεσινοβραδινό περιστατικό με τον κ. Καμίνη, ο κ. Μπαλασόπουλος απάντησε: «Από το Δήμο Αθηναίων θα φύγει μεγάλος αριθμός εργαζομένων. Μακάρι αυτή τη στιγμή ο κ. Καμίνης να ασχολιόταν με τα σοβαρά. Αλλά επιλέγει να ρίξει την μπάλα στην εξέδρα».

«Δεν μπορούμε να μείνουμε απαθείς», σημείωσε ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στο δήμο Αθηναίων Β. Πολυμερόπουλος. «Αυτή τη στιγμή βγαίνουν 6.000 άτομα σε διαθεσιμότητα, ενώ θα υπάρξει και επόμενο κύμα μετά από στοχευμένες παρεμβάσεις για διαθεσιμότητα και απολύσεις».

Ο κ. Πολυμερόπουλος άσκησε κριτική και στην ΚΕΔΕ σημειώνοντας ότι «δεν υπάρχει καμία ουσιαστική αντίδραση από την πλευρά της ΚΕΔΕ. Λένε ότι θα συνεχισθεί αύριο η διαπραγμάτευση. Αλλά γιατί ακριβώς διαπραγματεύονται; Θα αντιδράσουμε. Δεν μπορεί η αξιοπρέπειά μας να καταρρακώνεται κι εμείς να παραμένουμε απαθείς».

Παράλληλα, οι εργαζόμενοι στη Δημοτικη Αστυνομια αύριο θα πραγματοποιήσουν γενική συνέλευση για να αποφασίσει την περαιτέρω στάση της.

YOUTUBE/EURONEWSGREEK
Νωρίτερα, είχε γίνει γνωστό πως το πρωί της Τρίτης, στις 9:30, συνεχίζεται η συνάντηση μεταξύ της ΚΕΔΕ και της ηγεσίας των υπουργείων Εσωτερικών και Διοικητικής Μεταρρύθμισης προκειμένου, όπως μεταδίδει το ΑΜΠΕ, να επιλυθούν μια σειρά από ζητήματα που προκύπτουν από τη διαθεσιμότητα των 2.200 σχολικών φυλάκων και των 3.500 δημοτικών αστυνόμων.

Όπως επιβεβαίωσε ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Κώστας Ασκούνης, μετά το τέλος της συνάντησης, στα τέλη Ιουλίου βγαίνουν σε διαθεσιμότητα οι σχολικοί φύλακες και στα τέλη Σεπτεμβρίου οι δημοτικοί αστυνόμοι.

Κατά την αυριανή συνάντηση, σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, θα συζητηθεί με ποιους τρόπους θα αναπληρωθούν οι αρμοδιότητες των σχολικών φυλάκων και των δημοτικών αστυνόμων, αλλά και η αναπλήρωση των εσόδων που προκύπτουν για τους δήμους με τη λειτουργία της Δημοτικής Αστυνομίας.

Οι υπόλοιποι υπάλληλοι που θα βγουν σε διαθεσιμότητα από την Τοπική Αυτοδιοίκηση θα προκύψουν από την αξιολόγηση των δήμων.

Συνάντηση αντιπροσωπείας ΠΑΣΟΚ με την ηγεσία του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης

Μέσα σε αυτό το εκρηκτικό κλίμα στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, αντιπροσωπεία του ΠΑΣΟΚ συναντήθηκε με την ηγεσία του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης. 

Η αντιπροσωπεία του ΠΑΣΟΚ κατά το διάλογο που έγινε ζήτησε:

  • Να προχωρήσει η συνολική αξιολόγηση δομών και προσώπων στον Δημόσιο Τομέα και από αυτήν να προκύψουν τα πρόσωπα που θα ενταχθούν στο πρόγραμμα κινητικότητας στις φάσεις του Σεπτεμβρίου και Δεκεμβρίου.
  • Βασικό κριτήριο της αξιολόγησης να είναι ο τρόπος πρόσληψης στο Δημόσιο (ΑΣΕΠ), ώστε όσοι έχουν προσληφθεί αξιοκρατικά να αντιμετωπίζονται διαφορετικά.
  • Ειδικά για τη Δημοτική Αστυνομία να ληφθεί μέριμνα ώστε να αξιοποιηθούν σε άλλες θέσεις του Δημοσίου, ειδικά όσοι έχουν προσληφθεί με αξιοκρατικές διαδικασίες (ΑΣΕΠ) και έχουν δυνατότητες προσφοράς.

newsroom naftemporiki.gr με πληροφορίες και από ΑΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή