Γ. Καμίνης: Οι τραμπούκικες επιθέσεις δεν συμβάλουν στην εξεύρεση λύσεων

Για στοχοποίησή του από την ΠΟΕ-ΟΤΑ κάνει λόγο ο δήμαρχος Αθηναίων
Κυριακή, 07 Ιουλίου 2013 23:09
UPD:08/07/2013 06:17
FOSPHOTOS /Panayiotis Tzamaros

Ο δήμαρχος Αθηναίων, Γ. Καμίνης κατά την παρέμβασή του στην έκτακτη συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΚΕΔΕ.

A- A A+

Ως «την πιο τρανή απόδειξη για τους επικίνδυνους δρόμους, στους οποίους οδηγεί η συνδικαλιστική ηγεσία της ΠΟΕ ΟΤΑ, τους εργαζόμενους στην τοπική αυτοδιοίκηση» χαρακτήρισε ο δήμαρχος Αθηναίων, Γ. Καμίνης την επίθεση που δέχθηκε κατά την έξοδό του από τη συνεδρίαση της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας.

«Στοχοποιώντας ρητά τον δήμαρχο Αθηναίων, ο οποίος με ιδιαίτερη σαφήνεια έχει τοποθετηθεί σε όλα τα ανοιχτά ζητήματα, ο πρόεδρος της ΠΟΕ ΟΤΑ, κ. Θ. Μπαλασόπουλος, επιχειρεί να συγκαλύψει τη διαχρονική εμπλοκή του στο σύστημα των πελατειακών σχέσεων στην τοπική αυτοδιοίκηση», αναφέρεται σε δήλωση που εξέδωσε το Γραφείο Τύπου του δημάρχου.

Τονίζεται ακόμη ότι «οι συνθήκες κατατρομοκράτησης που κάποιοι επιχείρησαν να επιβάλουν στη συνεδρίαση της ΚΕΔΕ και οι τραμπούκικες επιθέσεις, δεν συμβάλλουν στην εξεύρεση λύσεων στον ευαίσθητο αυτό χώρο, και απαιτείται η ομόθυμη και απερίφραστη καταδίκη τους».

Ο κ. Καμίνης δέχθηκε επίθεση και αποδοκιμασίες από ομάδα αγνώστων, την ώρα που αποχωρούσε από τη συνεδρίαση της ΚΕΔΕ, κατά την οποία συζητείτο το θέμα της κινητικότητας και η στάση των αιρετών. Από το Γραφείου Τύπου του δημάρχου Αθηναίων ανακοινώθηκε πάντως ότι ο κ. Καμίνης «είναι καλά στην υγεία του».

ΠΟΕ-ΟΤΑ: Προβοκατόρικη ενέργεια

Από την πλευρά της η ΠΟΕ-ΟΤΑ έκανε λόγο για «προβοκατόρικη ενέργεια» χαρακτηρίζοντας την «απρόκλητη επίθεση» που δέχθηκε ο δήμαρχος Αθηναίων «απαράδεκτη και επιζήμια για το δίκαιο αγώνα των εργαζομένων στην τοπική αυτοδιοίκηση».

«Τη στιγμή που το Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΕΔΕ έστω και κάτω από την πίεση των εργαζομένων πήρε ομόφωνη απόφαση να σφραγιστούν οι Δήμοι τη Δευτέρα η προσχεδιασμένη, προβοκατόρικη ενέργεια ακροδεξιών στοιχείων και χρυσαυγιτών μόνο σκοπό έχει να αποσυντονίσει και να αποπροσανατολίσει την κοινωνία από το δίκαιο αγώνα των εργαζομένων στην τοπική αυτοδιοίκηση», ανέφερε σε ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία.

Διαμήνυσε τέλος σε όσους «θέλουν να προβοκάρουν και να συκοφαντήσουν με τέτοιες ενέργειες το δίκαιο αγώνα των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση ότι θα πάρουν απάντηση «από τη μαζική, ενωτική και αγωνιστική συμμετοχή στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας αύριο στις 12.00 το μεσημέρι, στην Πλατεία Καραϊσκάκη».

Την «άνανδρη», όπως την χαρακτήρισε, επίθεση κατά του δημάρχου Αθηναίων καταδίκασε κατηγορηματικά και ο πρόεδρος ΕΔΣΝΑ και περιφερειάρχης Αττικής Γιάννης Σγουρός, ο οποίος επικοινώνησε με τον κ. Καμίνη και του εξέφρασε την αμέριστη συμπαράστασή του.

Γ. Σγουρός: Oρισμένοι θεωρούν πως η χώρα είναι άγρια δύση

Την «άνανδρη», όπως την χαρακτήρισε, επίθεση κατά του δημάρχου Αθηναίων καταδίκασε κατηγορηματικά και ο πρόεδρος ΕΔΣΝΑ και περιφερειάρχης Αττικής Γιάννης Σγουρός, ο οποίος επικοινώνησε με τον κ. Καμίνη και του εξέφρασε την αμέριστη συμπαράστασή του.

«Η νέα επίθεση κατά του δημάρχου Αθηναίων, Γιώργου Καμίνη, από “αγνώστους” είναι, δυστυχώς, μια ακόμη επιβεβαίωση ότι ορισμένοι θεωρούν πως η χώρα είναι άγρια δύση, χωρίς κανόνες και επιδιώκουν εκλεκτικές συγγένειες με τον φασισμό», τόνισε ο κ. Σγουρός και ξεκαθάρισε ότι «τα δίκαια αιτήματα εργαζομένων και ο αγώνας τους επ’ ουδενί δεν συνδέονται με τραμπουκισμούς και μεθόδους παρακράτους από προβοκάτορες που επιχειρούν να αποπροσανατολίσουν την κοινωνία μας».

Σ. Κεδίκογλου: Απαράδεκτη κάθε μορφής βία

Κάθε μορφής βία είναι απαράδεκτη σε μία δημοκρατική κοινωνία, δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. «Η κυβέρνηση καταδικάζει την επίθεση εναντίον του δημάρχου Αθηναίων Γιώργου Καμίνη (...) Είμαστε βέβαιοι ότι παρόμοιες ενέργειες καταδικάζονται από το σύνολο του πολιτικού κόσμου», πρόσθεσε.

Την επίθεση κατά του δημάρχου Αθηναίων καταδίκασε νωρίτερα και ο υπουργός Εσωτερικών Γ. Μιχελάκης. «Καταδικάζω με τον πιο έντονο τρόπο την απρόκλητη επίθεση εναντίον του Δημάρχου Αθηναίων κ. Γιώργου Καμίνη. Επικοινώνησα ήδη μαζί του και του εξέφρασα την συμπαράστασή μου», δήλωσε ο κ. Μιχελάκης, προσθέτοντας ότι οι δράστες πρέπει να εντοπιστούν και να οδηγηθούν στη Δικαιοσύνη.

ΠΑΣΟΚ: Υπονόμευση του κοινωνικού διαλόγου

Την καταδίκη του για τη «βίαιη επίθεση» που δέχθηκε ο κ. Καμίνης εξέφρασε με τη σειρά του και το ΠΑΣΟΚ. Όπως τονίζεται στην ανακοίνωση της Ιπποκράτους, ενέργειες σαν κι αυτές «πλήττουν τους δημοκρατικούς θεσμούς και υπονομεύουν τον κοινωνικό διάλογο».

newsroom naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή