Ένα ηλεκτροκίνητο ποδήλατο για τον πάπα Φραγκίσκο

(Και ένα νέο «παποκίνητο»)
Δευτέρα, 08 Ιουλίου 2013 14:35
UPD:14:35

Ο πρόεδρος της Daimler AG Ντίτερ Τσέτσε παραδίδει στον πάπα Φραγκίσκο τα κλειδιά του νέου του «παποκίνητου».

A- A A+

Γνωστό και ως «παποκίνητο», η λευκή, ειδικά προσαρμοσμένη Mercedes-Benz είναι το όχημα που έχει ταυτιστεί με τους προκαθημένους της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας. Έτσι, σε μια ακρόαση στο Βατικανό, ο ίδιος ο πρόεδρος της Daimler AG Ντίτερ Τσέτσε παρέδωσε στον πάπα Φραγκίσκο τα κλειδιά του νέου του «παποκίνητου» καθώς και ένα... πράσινο δώρο.

Ο φωτογράφος απαθανάτισε τον ποντίφικα να εξετάζει προσεκτικά το νέο του ebike της Smart, το οποίο ο Τσέτσε του έδωσε «ως σύμβολο της δέσμευσης της Daimler Group στη βιώσιμη κινητικότητα». Σύμφωνα με δημοσιεύματα, ο πάπας Φραγκίσκος θα χρησιμοποιεί το ποδήλατό του στην πλατεία του Αγίου Πέτρου, σε περιπτώσεις όπου το «παποκίνητο» κρίνεται ακατάλληλο.

Ο φωτογράφος απαθανάτισε τον ποντίφικα να εξετάζει προσεκτικά το νέο του ebike της Smart, το οποίο ο Τσέτσε του έδωσε «ως σύμβολο της δέσμευσης της Daimler Group στη βιώσιμη κινητικότητα».

Τα αποκαλυπτήρια του Smart ebike έγιναν πριν από σχεδόν δύο χρόνια. Έχοντας αυτονομία περίπου 100 χιλιομέτρων, είναι εξοπλισμένο με κινητήρα 250 βατ, ο οποίος αναλαμβάνει δράση για ταχύτητες άνω των 25 χλμ. την ώρα. Η τιμή του κυμαίνεται μεταξύ 3.000 και 3.300 ευρώ.

Όπως αναφέρει στην ιστοσελίδα της η Daimler, πάπας και Τσέτσε είχαν συζήτηση γύρω από το στόχο του γερμανικού ομίλου να καταστήσει την αυτοκινητοβιομηχανία πιο φιλική προς το περιβάλλον και βιώσιμη επενδύοντας 10,8 δισεκατομμύρια ευρώ σε προγράμματα έρευνας και ανάπτυξης. Περίπου τα μισά από αυτά τα χρήματα θα διοχετευθούν απευθείας σε νέες πράσινες τεχνολογίες.

Η Mercedes-Benz παρέχει οχήματα για τους προκαθημένους της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας από τη δεκαετία του 1930, ωστόσο ο όρος «παποκίνητο» χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά τη δεκαετία του 1980, όταν τροποποιημένη Mercedes G-Class παραχωρήθηκε στον Πάπα Ιωάννη Παύλο Β’.

«Αυτή η παράδοση αποτελεί τεράστια πηγή υπερηφάνιας για εμάς», δήλωσε μετά από την ακρόαση το στέλεχος της Daimler. «Είμαι ενθουσιασμένος που ο πάπας Φραγκίσκος αποφάσισε να εμπιστευθεί την ασφάλεια και την άνεση των οχημάτων μας και που, παρέχοντάς του το ‘παποκίνητο’, θα εξακολουθήσουμε να τον συντροφεύουμε στα ταξίδια του στο μέλλον.»

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή