Για τη Νέα Υόρκη αναχωρεί ο Γιώργος Παπανδρέου

Πέμπτη, 06 Μαρτίου 2003 13:33
A- A A+

Αναχωρεί το απόγευμα για τη Νέα Υόρκη, ο υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Παπανδρέου, προκειμένου να παρακολουθήσει τις εργασίες του Συμβουλίου Ασφαλείας για το θέμα του Ιράκ.

Στη Νέα Υόρκη, ο κ.Παπανδρέου, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Πάνος Μπεγλίτης θα συναντηθεί με το γραμματέα του Αραβικού Συνδέσμου Αμρ Μούσα και τους υπουργούς Εξωτερικών της Γαλλίας, Γερμανίας, Ισπανίας και Ρωσίας.

Θα αναληφθούν όλες οι αναγκαίες πρωτοβουλίες για ειρηνική λύση στο ιρακινό και υπάρχουν ακόμα περιθώρια παρά τον περιορισμένο χρόνο, δήλωσε ο κ. Μπεγλίτης, ο οποίος εξέφρασε ικανοποίηση για την καταστροφή

των πυραύλων Αλσαμούντ και την ενεργότερη συνεργασία του Ιράκ με τους επιθεωρητές του ΟΗΕ, γεγονότα που δείχνουν ότι αποδίδουν καρπούς οι πιέσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας.

Οι επόμενες εβδομάδες είναι πολύ κρίσιμες, πρόσθεσε ο κ. Μπεγλίτης που υπογράμμισε ότι υπάρχει δυνατότητα διαμόρφωσης σταθερών υλοποιήσιμων όρων (Benchmarks), που να δεσμεύουν σε συγκεκριμένο χρονικό διάστημα τη διαδικασία αφοπλισμού του Ιράκ.

Κληθείς να σχολιάσει τη χθεσινή δήλωση των υπουργών Εξωτερικών Γαλλίας, Γερμανίας και Ρωσίας, ο κ. Μπεγλίτης τη χαρακτήρισε σημαντική γιατί επιβεβαιώνει τη θέληση ειρηνικής επίλυσης του ζητήματος, την ανάγκη ενίσχυσης των επιθεωρήσεων,εντάσσεται στο πλαίσιο της κοινής θέσης της Ευρωπαϊκής Ενωσης και επαναβεβαιώνει την προσπάθεια όλων για αποφυγή πολέμου και πλήρη αφοπλισμό του Ιράκ.

Ο κ. Μπεγλίτης επιβεβαίωσε επίσης ότι ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών στη συνάντησή του με τον κ. Παπανδρέου πριν από μια εβδομάδα επανέλαβε τη θέση της χώρας του, που είναι άλλωστε γνωστή και από τις δημόσιες τοποθετήσεις για τη χρήση βίας, ακόμη και χωρίς απόφαση του Συμβουλίου Ασφαλείας.

ΠΗΓΗ : Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή