Στη Λαμπεντούζα ο Πάπας

Δευτέρα, 08 Ιουλίου 2013 11:40
UPD:11:53
Reuters/ALESSANDRO BIANCHI

Ο πάπας Φραγκίσκος χαιρετά τον κόσμο από το πλοίο που επιβαίνει, στη Λαμπεντούζα, νότια της Σικελίας. Ο Ποντίφικας έκανε το πρώτο ταξίδι του εκτός Ρώμης στη νήσο Λαμπεντούζα για να συναντήσει τους μετανάστες που βρίσκονται στα κέντρα προσωρινής κράτησης, τους μόνιμους κατοίκους και να προσευχηθεί για τους χιλιάδες ανθρώπους που έχασαν την ζωή τους στην προσπάθεια να προσεγγίσουν τις ακτές της Ευρώπης.

A- A A+

Στη Λαμπεντούζα, νότια της Σικελίας, μετέβη το πρωί ο πάπας Φραγκίσκος για να συναντήσει τους μετανάστες που βρίσκονται στα κέντρα προσωρινής κράτησης, τους μόνιμους κατοίκους της νήσου, αλλά και να προσευχηθεί για τους χιλιάδες ανθρώπους που έχασαν την ζωή τους στην προσπάθεια να προσεγγίσουν τις ακτές της Ευρώπης.

Αυτήν την ώρα τελεί λειτουργία στο εσωτερικό του σταδίου του νησιού, με τη συμμετοχή χιλιάδων πιστών. Νωρίτερα έριξε στεφάνι στα ύδατα της Λαμπεντούζα, τιμώντας με αυτόν τον τρόπο την μνήμη των μεταναστών που πνίγηκαν κατά τη διάρκεια του ταξιδίου από της λιβυκές προς της ιταλικές ακτές.

YOUTUBE/EURONEWSGREEK
Στη Λαμπεντούσα η πρώτη επίσημη επίσκεψη του Πάπα Φραγκίσκου εκτός Ρώμης

Επίσημη επίσκεψη στη Λαμπεντούσα πραγματοποιεί ο Πάπας Φραγκίσκος. Αυτή είναι η πρώτη επίσημη επίσκεψή του εκτός Ρώμης, από την ημέρα που ανέλαβε τα καθήκοντα του προκαθημένου της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας.

Στόχος της επίσκεψης αυτής του Ποντίφικα είναι να τονίσει ότι το πρόβλημα της μετανάστευσης χρειάζεται μια εντελώς διαφορετική αντιμετώπιση, σε όλη την Ευρώπη, με κύρια αναφορά στις αξίες της ανθρωπιάς και της αλληλεγγύης.

YOUTUBE/EURONEWSGREEK
Τελετή στην μνήμη όσων χάθηκαν στη Μεσόγειο από τον Πάπα Φραγκίσκο

 Τελετή στην μνήμη των δεκάδων μεταναστών από τη Βόρειο Αφρική που έχασαν την ζωή τους στην Μεσόγειο Θάλασσα, πραγματοποίησε από την Λαμπεντούσα ο Πάπας Φραγκίσκος. Το μικρό νησί της Σικελίας, που βρίσκεται 70 χιλιόμετρα από τις ακτές της Τυνησίας, κάθε μέρα δέχεται δεκάδες άτομα που αναζητούν μια καλύτερη τύχη στην Ευρώπη. Σύμφωνα με τα Ηνωμένα Έθνη, οι ακτές της Νότιας Ιταλίας υποδέχθηκαν σχεδόν 8.000 μετανάστες μόνο το πρώτο εξάμηνο του 2013. Πολλοί άλλοι, όμως, δεν καταφέρνουν να φτάσουν ποτέ στον προορισμό τους.

Πρόκειται για το πρώτο ταξίδι του εκτός Ρώμης, με το οποίο, σύμφωνα με τους παρατηρητές, επιθυμεί να συνεχίσει να υπογραμμίζει ότι η αποστολή του κάθε χριστιανού είναι να δείχνει καθημερινά την πίστη του με συγκεκριμένες και χρήσιμες πράξεις.

«Σας ευχαριστώ για την υποδοχή», είπε ο πάπας Φραγκίσκος σε μια ομάδα μεταναστών που συνάντησε, για λίγα λεπτά, στο μόλο του νησιού.

Τα μέτρα ασφαλείας είναι πολύ περιορισμένα και- όπως ζήτησε ο ίδιος ο λατινοαμερικανός πάπας- η τήρησή τους έχει ανατεθεί, κατά κύριο λόγο, στους ίδιους τους κατοίκους του νησιού.

Πηγή: ΑΜΠΕ
 

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή