Formula 1: Πανηγύρισε στο «σπίτι» του ο Φέτελ

Κυριακή, 07 Ιουλίου 2013 16:47
UPD:17:23
REUTERS/KAI PFAFFENBACH

Ο Σεμπάστιαν Φέτελ προηγείται στη βαθμολογία των οδηγών με 157 βαθμούς.

A- A A+

Ο Σεμπάστιαν Φέτελ ήταν ο μεγάλος νικητής στο γερμανικό γκραν πρι του Νίρμπουργκρινγκ, πετυχαίνοντας την πρώτη νίκη στην πατρίδα του και 4η συνολικά στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της Φόρμουλα 1. 

Ο Γερμανός πιλότος της Ρεντ Μπουλ ανέβηκε στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου για πρώτη φορά μετά τις 9 Ιουνίου, όταν στο πλαίσιο του 7ου αγώνα της σεζόν είχε πανηγυρίσει την πρωτιά στον Καναδά. Μετά την επιτυχία του αυτή ο τρις παγκόσμιος πρωταθλητής προηγείται στη βαθμολογία των οδηγών με 157 βαθμούς.

Το 2-3 έκαναν οι πιλότοι της Λότους, Κίμι Ραϊκόνεν και Ρομάν Γκροσάν, ενώ τέταρτος ήταν ο Φερνάντο Αλόνσο με Φεράρι και πέμπτος ο Λιούις Χάμιλτον με Μερτσέντες.

Αυτό που έλλειπε εδώ και χρόνια από το σπουδαίο οδηγό της Ρεντ Μπουλ ήταν να περάσει πρώτος την καρό σημαία στην πατρίδα του. Το κατάφερε σήμερα μετά από μεγάλη μάχη που έδωσε με τους δύο οδηγούς της Λότους και δικαιολογημένα πανηγύρισε έξαλλα μετά τον αγώνα. Για το Σεμπάστιαν Φέτελ η νίκη αυτή ήταν η νούμερο 30 στην καριέρα του.

REUTERS/KAI PFAFFENBACH

«Κλειδί» για να φτάσει στο ψηλότερο σκαλί του πόντιουμ ήταν η εκπληκτική εκκίνηση που έκανε, χάρη στην οποία άφησε πίσω του τον Λιούις Χάμιλτον κι έκτοτε τη διατήρησε μέχρι το τέλος.

Ο Βρετανός οδηγός της Μερτσέντες, Λιούις Χάμιλτον, αν και εκκίνησε από την pole position τερμάτισε πέμπτος, γεγονός που μόνο ως μεγάλη επιτυχία μπορεί να χαρακτηριστεί μετά το πρόβλημα που αντιμετώπισε με το ξεκίνημα του γκραν πριστην αντλία καυσίμων και το υπερθερμασμένο φρένο.

Μετά τη νίκη του στον 9ο αγώνα του παγκοσμίου πρωταθλήματος ο Φέτελ απέκτησε...αέρα 34 βαθμών από το δεύτερο Φερνάντο Αλόνσο (157 έναντι 123). Ο Κίμι Ραϊκόνεν με 116 ακολουθεί στην 3η θέση, ενώ την πεντάδα συμπληρώνουν οι Χάμιλτον (99β) και Μαρκ Γουέμπερ με 93.

Στους κατασκευαστές η Ρεντ Μπουλ οδεύει προς ένα ακόμη τίτλο, καθώς προηγείται με 250 βαθμούς έναντι 183 της Μερτσέντες και 180 της Φεράρι.

Επόμενος αγώνας (10ος) είναι αυτός που θα διεξαχθεί στην Ουγγαρία στις 28 Ιουλίου.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις