Φόρμουλα Ένα: Ο Ρόσμπεργκ νικητής στο Σιλβερστόουν

Κυριακή, 30 Ιουνίου 2013 16:43
UPD:17:16
EPA/VALDRIN XHEMAJ

O Νίκο Ρόζμπεργκ πανυγυρίζει στο βάθρο

A- A A+

Ο Νίκο Ρόσμπεργκ με Μερτσέντες ήταν ο μεγάλος νικητής στον 8ο αγώνα του παγκοσμίου πρωταθλήματος της Φόρμουλα Ένα στην πίστα του Σιλβερστόουν. Δέυτερος ήταν ο Μάρκ Γουέμπερ με Ρεντ Μπουλ και τρίτος ο Φερνάντο Αλόνσο με Φεράρι.

Αναπάντεχη μπορεί να χαρακτηριστεί η νίκη του Ρόσμπεργκ στο βρετανικό γκραν πρι. Ο Γερμανός είδε για δεύτερη φορά εφέτος πρώτος την καρό σημαία, χάρη στην...ευγενική χορηγία των Λιούις Χάμιλτον (ξεκίνησε από την pole position) και του Σεμπάστιαν Φέτελ, που αν και οδηγούσαν την κούρσα δεν κατάφεραν να διατηρήσουν μέχρι το τέλος την πρωτιά κι έμειναν εκτός πόντιουμ (ο Χάμιλτον τερμάτισε 4ος).
Ο Ρόσμπεργκ, μετά τη νίκη του στο Μονακό, ανέβηκε ξανά στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου, χάρη στη σταθερή και προσεκτική οδήγησή του σε ολόκληρο τον αγώνα.

Παρά τις ατυχίες που του παρουσιάστηκαν στη διάρκεια του αγώνα, ο πιλότος της Ρεντ Μπουλ, Μαρκ Γουέμπερ τερμάτισε δεύτερος, ενώ ένα γύρο πριν το τέλος, ο Φερνάντο Αλόνσο προσπέρασε τον Κίμι Ραϊκόνεν και κατετάγη τρίτος, διατηρώντας παράλληλα τη δεύτερη θέση στη βαθμολογία των οδηγών πίσω από τον Σεμπάστιαν Φέτελ.
Ο ομόσταβλος του Νίκο Ρόσμπεργκ, Λιούις Χάμιλτον, αν κι εκκίνησε από την πρώτη θέση κατάφερε να διατηρηθεί εκεί μέχρι το 10 γύρο. Τότε το πίσω ελαστικό του κλάταρε, με αποτέλεσμα ο Σεμπάστιαν Φέτελ να πάρει το προβάδισμα.
Κι ενώ όλα έδειχναν ότι ο Γερμανός θα έφτανε σε μία σχετικά εύκολη νίκη, 10 στροφές πριν το φινάλε το κιβώτιο ταχυτήτων της Ρεντ Μπουλ τον «εγκατέλειψε», οπότε οι Ραϊκόνεν και Αλόνσο μπήκαν σε… τροχιά βάθρου.
Στους 21 βαθμούς (132 έναντι 111) μείωσε τη διαφορά του από τον πρωτοπόρο Σεμπάστιαν Φέτελ ο Φερνάντο Αλόνσο, ενώ ο τρίτος, Κίμι Ραϊκόνεν έχει 98.
Η Ρεντ Μπουλ διατηρεί σημαντικό προβάδισμα στους κατασκευαστές με 219 βαθμούς έναντι 171 της Μερτσέντες και 168 της Φεράρι.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις