«Τέλος» στα σενάρια πώλησης του Ρούνεϊ έβαλε ο Μόιες

Παρασκευή, 05 Ιουλίου 2013 19:22
UPD:19:29
REUTERS/PHIL NOBLE

Ο νέος προπονητής της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ Ντέιβιντ Μόιες ποζάρει μπροστά από το έμβλημα της ομάδας, πριν από τη διεξαγωγή συνέντευξης Τύπου στο «Όλντ Τράφορντ» στο Μάντσεστερ της Αγγλίας.

A- A A+

Στην πρώτη του συνέντευξη Τύπου από την ημέρα που ανέλαβε τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, ο Ντέιβιντ Μόιες αποκάλυψε την παραμονή του Γουέιν Ρούνεϊ στο «Όλντ Τράφορντ».

Στο πρώτο κομμάτι της συνέντευξης ο Σκωτσέζος προπονητής αναφέρθηκε στο ραντεβού που είχε με τον Αλεξ Φέργκιουσον, νομίζοντας, όπως είπε ότι θα συζητούσαν για μεταγραφή παίκτη από την Έβερτον στη Γιουνάιτεντ: «Νιώθω τρομερά προνομιούχος που είμαι προπονητής της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ» ήταν οι πρώτες κουβέντες του και συνέχισε:

«Επίσης είμαι ευγνώμων προς το σερ Άλεξ Φέργκιουσον και τη διοίκηση που έκαναν κάτι τέτοιο πραγματικότητα. Για μένα ήταν πραγματικά πολύ περίεργη η κατάσταση, δεν είχα ιδέα για το τι επρόκειτο να συμβεί. Πολύς κόσμος θα νομίζει ότι κάτι γνώριζα. Το αντίθετο. Δεν ήξερα τίποτα, έως ότου ο σερ Αλεξ μου τηλεφώνησε και μου ζήτησε να συναντηθούμε στο σπίτι του. Περίμενα ότι μου πει: πρόκειται να πάρω κάποιον από τους παίκτες σου στην Έβερτον, ή κάτι άλλο, δεν ήμουν βέβαιος. Το πρώτο πράγμα που μου είπε όταν ξεκίνησε η κουβέντα μας ήταν: «αποσύρομαι». Του απάντησα: «Ναι, πότε; Εννοώ, ότι θεωρούσα πως μου έκανε αστεία.

Εκείνος συνέχισε: «Την επόμενη εβδομάδα» και τα επόμενα λόγια του ήταν τα ακόλουθα: «κι εσύ θα είσαι ο επόμενος προπονητής της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ».

YOUTUBE/TELEGRAPHTV
Η είδηση από τον Μόιες είχε να κάνει με τον Γουέιν Ρούνεϊ: «Δεν πωλείται. Είναι παίκτης της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και θα παραμείνει παίκτης της Γιουνάιτεντ. Είχα αρκετές επαφές με το Γουέιν, προπονείται εξαιρετικά καλά, θα επιστρέψει σε εξαιρετική κατάσταση και πραγματικά ανυπομονώ να συνεργαστούμε», τόνισε ο Σκωτσέζος προπονητής.
Πιεζόμενος να απαντήσει για το αν ο Άγγλος διεθνής στράικερ του ξεκαθάρισε ότι θέλει να παραμείνει στο Ολντ τράφορντ, ο Μόιες αρνήθηκε να απαντήσει ευθέως. Αντ αυτού είπε: «Έχουμε μιλήσει αρκετές φορές και λέω: ότι είχε συμβεί πριν ανήκει στο παρελθόν, με το Γουέιν δουλεύουμε μαζί».
Απέφυγε να απαντήσει εάν όντως ο σύλλογος θα κινηθεί για την απόκτηση του Κριστιάνο Ρονάλντο και του Λέιτον Μπέινς από την Έβερτον, μετά και την απόρριψη της πρότασης των 12 εκ. λιρών που κατατέθηκε στους «εφοπλιστές» για τον Άγγλο αριστερό μπακ: «Ποτέ δε μιλώ για παίκτες άλλων ομάδων. Νομίζω πως είναι λάθος. Αλλά ο συγκεκριμένος σύλλογος (σ.σ. Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ) ενδιαφέρεται πάντα για τους καλύτερους ποδοσφαιριστές».

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις