Επίθεση Πανόπουλου στην ΕΠΟ

Παρασκευή, 05 Ιουλίου 2013 15:41
UPD:15:47
EUROKINISSI/ΣΤΟΛΗΣ ΠΑΝ

Ο ιδιοκτήτης της Ξάνθης, Χρήστος Πανόπουλος.

A- A A+

Με αφορμή το θέμα των αδειοδοτήσεων ο Χρήστος Πανόπουλος εξαπέλυσε επίθεση στην ΕΠΟ, στη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε.

Για «ντροπή» και «ξεφτίλα» έκανε λόγο ο ιδιοκτήτης της Ξάνθης, αναφερόμενος στις ομάδες που έλαβαν άδεια από την ελληνική ποδοσφαιρική ομοσπονδία και στη συνέχεια η UEFA «άναψε κόκκινο».  Παράλληλα μίλησε για τα συνολικότερα οικονομικά προβλήματα του επαγγελματικού ποδοσφαίρου στην Ελλάδα και επισήμανε την ανάγκη να βρεθούν λύσεις και να προσαρμοστούν άπαντες στην κατάσταση που έχει διαμορφωθεί.
«Το θέμα των αδειοδοτήσεων είναι το "Α και το Ω" για το ελληνικό πρωτάθλημα. Η ΕΠΟ έχει το αυτοδιοίκητο, μπορεί να κάνει ό,τι θέλει, αλλά έχει να δώσει λόγο στους χιλιάδες φιλάθλους που ασχολούνται με το ποδόσφαιρο. Θεωρώ ότι κοροϊδεύουμε τους φιλάθλους αν λέμε ότι αδειοδοτούμε όλες τις ομάδες με βάση τις οδηγίες της ΕΠΟ, και έρχεται η UEFA και "κόβει" δύο. Εγώ θα ήθελα, και φαντάζομαι όλος ο υγιής φίλαθλος κόσμος, να ξέρω ποιες ομάδες μπορούν να αδειοδοτηθούν από την UEFA για την περίοδο 2013-2014. Και είναι τίμιο και ειλικρινές να το ξέρουμε την πρώτη ημέρα που θα ξεκινήσει το πρωτάθλημα. Πρέπει να γνωρίζουμε ότι, με βάση τα δεδομένα της στιγμής, αδειοδοτούνται για την Ευρώπη οι συγκεκριμένες ομάδες. Τώρα, αν στην διάρκεια της περιόδου βρεθεί οποιοσδήποτε επενδυτής και βάλει 5-10 εκ. ευρώ αυτό είναι άλλη ιστορία. Αλλά θαύματα δεν γίνονται και τέτοιες εκπλήξεις δεν πιστεύω ότι θα δούμε, γιατί ζούμε και σε ένα οικονομικό περιβάλλον που είναι το χειρότερο που έχω ζήσει και δεν ξέρω τι θα δούμε στη συνέχεια», είπε ο μεγαλομέτοχος της ακριτικής ΠΑΕ και συνέχισε:

«Είναι ευθύνη της ΕΠΟ, αυτή είναι η εποπτεύουσα αρχή. Είναι γελοίο η ΕΠΟ να πετά το... μπαλάκι στην Σούπερ Λίγκα, ενω είναι η εποπτεύουσα αρχή. Εγώ ξεκίνησα τη Σούπερ Λίγκα μαζί με κάποιους άλλους, αλλά δεν μπορείς να βάζεις τον... λύκο να φυλά τα πρόβατα. Στην ανάγκη, αν δούμε ότι οι περισσότερες ομάδες δεν πληρούν τα κριτήρια, ας κάτσουμε να δούμε τι ποδόσφαιρο και τι πρωτάθλημα θέλουμε. Γιατί π.χ. για τα Γιάννενα είναι κρίμα που κέρδισαν την έξοδο στην Ευρώπη μέσα στους αγωνιστικούς χώρους, να μην εμφανίζονται στην Ευρώπη. "Παραμυθιάσαν" τους φιλάθλους και έμειναν με το χαμόγελο στα χείλη. Και αν δεν μπορεί κάποιος ιδιοκτήτης, οφείλει να προστατεύσει τις ομάδες και τους φιλάθλους η εποπτεύουσα αρχή. Δεν έχω τίποτα με τον Σαρρή και τον οποιονδήποτε, λέω το αυτονόητο. Αν δεν μπορούμε να αδειοδοτηθούμε, να κάτσουμε να αποφασίσουμε ένα διαφορετικό ποδόσφαιρο. Δεν είναι ντροπή».

Απηύθυνε έκκληση στους φιλάθλους της Ξάνθης να στηρίξουν την ομάδα, ενώ σε ερώτηση που του έγινε για το ενδεχόμενο παραχώρησης ποδοσφαιριστών είπε: «Οτιδήποτε υπάρχει, κινείται ή δεν κινείται σε αυτήν την εταιρεία, έχει την τιμή του. Οι συσσωρευμένες ζημίες συμμαζεύτηκαν, αλλά είναι στο 1.200.000 ευρώ, το οποίο ελπίζω να το κλείσουμε με κάποια μεταγραφή στα επόμενα 1-2 χρόνια. Δεν θα πουληθεί παίκτης για να καλυφθεί το κενό άμεσα, αλλά και να υπήρχε κάτι τέτοιο, πάλι δεν θα σας το έλεγα».

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις