Ένας «Γυναικοκατακτητής» στο 3ο Φεστιβάλ Θερινού Κινηματογράφου

Στον πεζόδρομο της Διονυσίου Αρεοπαγίτου
Παρασκευή, 05 Ιουλίου 2013 13:32
UPD:13:32
A- A A+

Με σκοπό να χαρίσει απλόχερα το γέλιο, το 3ο Φεστιβάλ Θερινού Κινηματογράφου της Αθήνας, το οποίο διοργανώνεται με την υποστήριξη του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού, αυτήν τη φορά, φέρνει ξανά στο προσκήνιο μια αξέχαστη κλασσική κωμωδία.

Ο βασιλιάς της σωματικής κωμωδίας, Τζέρι Λιούις, θα «καταλάβει» τον πεζόδρομο της Διονυσίου Αρεοπαγίτου (ακριβώς απέναντι από την είσοδο του Μουσείου Ακρόπολης) με την ταινία του 1961, «Ο γυναικοκατακτητής» («The ladies man»), η οποία προβάλλεται σήμερα, Παρασκευή 5 Ιουλίου, στις 9 το βράδυ, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

Η φετινή επιστροφή του ηθοποιού, τραγουδιστή, παραγωγού ταινιών, σεναριογράφου και σκηνοθέτη Τζέρι Λιούις στην υποκριτική, ύστερα από 18 χρόνια, με το «Max Rose» του Ντάνιελ Νόα, μας δίνει μια καλή ευκαιρία να θυμηθούμε τα πρώτα του βήματα, με μία από τις πιο χαρακτηριστικές και ξεκαρδιστικές στιγμές στην καριέρα του.

Στο απόλυτο φρενοκομείο

Μετά την πρώτη επιτυχημένη του απόπειρα με το «Παιδί για όλες τις δουλειές» του 1960, ο Τζέρι Λιούις αποφάσισε να επαναλάβει άμεσα το εγχείρημα να σκηνοθετήσει τον εαυτό του, δημιουργώντας τον «Γυναικοκατακτητή». Ο ήρωας του, ο Χέρμπερτ, τα έχει βάψει μαύρα, επειδή η κοπέλα του τον άφησε για κάποιον άλλο. Απεγνωσμένος για μια νέα αρχή, ψάχνει για δουλειά και τη βρίσκει, τελικά, σε ένα τεράστιο σπίτι, το οποίο κατοικείται αποκλειστικά από γυναίκες. Καθώς είναι πληγωμένος και συνεσταλμένος, συναντά εκεί το απόλυτο φρενοκομείο, σε ένα σκηνικό, που δίνει τη δυνατότητα στον Λιούις να αναδείξει το ανεξάντλητο κωμικό του ταλέντο.

 

Προτεινόμενα για εσάς