ΚΚΕ: Νέος γύρος επίθεσης στην υγεία και τα εργασιακά

Τρίτη, 02 Ιουλίου 2013 17:47
UPD:17:49
EUROKINISSI/ΓΕΩΡΓΙΑ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ

Το ΚΚΕ τονίζει ότι ο λαός δεν έχει καμία ευθύνη για τα ελλείμματα στα ασφαλιστικά ταμεία και τον ΕΟΠΥΥ, αλλά υπεύθυνοι είναι οι κυβερνήσεις και το κεφάλαιο «που  λεηλάτησαν τα ασφαλιστικά Ταμεία και μείωσαν την κρατική χρηματοδότηση».

A- A A+

«Νέο γύρο επίθεσης στην υγεία, την ασφάλιση, τους μισθούς και τα εργασιακά δικαιώματα» βλέπει το Κομμουνιστικό Κόμμα.

Σε σχόλιό του με αφορμή τις σημερινές συναντήσεις των υπουργών Εργασίας και Υγείας με τους εκπροσώπους των δανειστών, το ΚΚΕ κατηγορεί την κυβέρνηση ότι «με πρόσχημα τη βιωσιμότητα των ασφαλιστικών Ταμείων και του ΕΟΠΥΥ ετοιμάζει νέες περικοπές στα ασφαλιστικά και συνταξιοδοτικά δικαιώματα».

«Η γκιλοτίνα για τις συντάξεις του ΟΑΕΕ είναι έτοιμη από καιρό. Οι δηλώσεις του υπουργού Υγείας για λειτουργία του ΕΟΠΥΥ με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια, δηλαδή ως επιχείρηση, και σε συνδυασμό με την κρατική υποχρηματοδότηση, έχει ως αποτέλεσμα ακόμη μεγαλύτερες περικοπές στην υγεία, επιπλέον χαράτσωμα των λαϊκών οικογενειών», επισημαίνει ο Περισσός.

Τονίζει επίσης ότι ο λαός δεν έχει καμία ευθύνη για τα ελλείμματα στα ασφαλιστικά ταμεία και τον ΕΟΠΥΥ, αλλά υπεύθυνοι είναι οι κυβερνήσεις και το κεφάλαιο «που  λεηλάτησαν τα ασφαλιστικά Ταμεία και μείωσαν την κρατική χρηματοδότηση».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή