Δράσεις προς όφελος των πολιτών προανήγγειλε ο υπουργός Υγείας

Συνάντηση του Αδ. Γεωργιάδη με τον Χ. Ράιχενμπαχ
Δευτέρα, 01 Ιουλίου 2013 20:31
UPD:20:40
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ

Ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης (δεξιά), συναντήθηκε με τον επικεφαλής της Task Force στην Ελλάδα Χορστ Ράιχενμπαχ.

A- A A+

Δράσεις προς όφελος των ελλήνων πολιτών, χωρίς να δώσει διευκρινίσεις, προανήγγειλε ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος συναντήθηκε με τον επικεφαλής της Task Force στην Ελλάδα Χορστ Ράιχενμπαχ.

Κύριο θέμα της συζήτησης των δύο ήταν η απρόσκοπτη πρόσβαση όλων των πολιτών στα δημόσια νοσοκομεία, ανασφάλιστων και απόρων. 

Ο κ. Γεωργιάδης ευχαρίστησε για τη βοήθεια, όπως είπε, της Task Force και ανακοίνωσε πως έχει ετοιμαστεί ένα πρόγραμμα, με χρονικό ορίζοντα έτους, «με πάρα πολλές δράσεις προς όφελος των ελλήνων πολιτών σε αυτές τις εποχές κρίσης». «Θα τις παρουσιάζουμε μια μια και θα δείτε πολύ γρήγορα ότι, από την εφαρμογή τους, η υγεία των πολιτών θα προστατεύεται κατά πολύ καλύτερο τρόπο από ό,τι στο παρελθόν».

 

Μεγάλο μέρος της συζήτησης μεταξύ των δύο ανδρών αφιερώθηκε και στις δυνατότητες που υπάρχουν για καλύτερη αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού που εργάζεται στα δημόσια νοσοκομεία.

Ο υπουργός Υγείας σε άτυπη συζήτηση που είχε με τους δημοσιογράφους μετά το τέλος της συνάντησης, τόνισε ότι σύντομα θα μπουν διαχειριστικά κλιμάκια στον ΕΟΠΥΥ ώστε να υπάρξει λύση για τις τρέχουσες και ληξιπρόθεσμες οφειλές του, ενώ πέρα από τον κρατικό προϋπολογισμό και τις εισφορές θα εξεταστεί και το ενδεχόμενο να βρεθούν πόροι και από αλλού για την εύρυθμη λειτουργία του.

newsroom naftemporiki.gr με πληροφορίες και από ΑΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή