Παραμένει σε Ισραήλ και Ιορδανία ο Κέρι για το Μεσανατολικό

Ακύρωσε την επίσκεψή του στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα
Σάββατο, 29 Ιουνίου 2013 11:46
UPD:12:00
REUTERS/POOL

Στη φωτογραφία, ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Τζον Κέρι (αριστερά) κατά τη διάρκεια της συνάντησής του με τον ισραηλινό πρωθυπουργό, Μπέντζαμιν Νετανιάχου.

A- A A+

Να ακυρώσει την προγραμματισμένη επίσκεψή του στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, προκειμένου να συνεχίσει τη μεσολάβηση για ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις μεταξύ Ισραηλινών και Παλαιστινίων αποφάσισε ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Τζον Κέρι, ο οποίος πραγματοποιεί επίσκεψη εδώ και αρκετές ημέρες στη Μέση Ανατολή, σύμφωνα με αμερικανίδα αξιωματούχο.

Ο κ. Κέρι που θα συναντούσε την πολιτική ηγεσία των Εμιράτων σε δείπνο απόψε στο Αμπού Ντάμπι δεν θα μεταβεί εκεί και θα συνεχίσει την τρίτη συνεχή ημέρα διαβουλεύσεων με την ισραηλινή κυβέρνηση στην Ιερουσαλήμ και με τον παλαιστίνιο πρόεδρο Μαχμούντ Αμπάς στο Αμμάν της Ιορδανίας.

REUTERS/DEBORAH GEMBARA
Συνάντηση Κέρι με Αμπάς και Νετανιάχου

Επίσκεψη εδώ και αρκετές ημέρες στη Μέση Ανατολή πραγματοποιεί ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Τζον Κέρι.

Αντιθέτως, θα μεταβεί όπως έχει προγραμματιστεί στο Μπρουνέι, για να μετάσχει σε περιφερειακό φόρουμ της ASEAN, στο οποίο θα μετάσχουν δέκα χώρες εταίροι και μέλη της Ένωσης των Χωρών της Νοτιοανατολικής Ασίας, το οποίο αρχίζει τη Δευτέρα, ανακοίνωσε η εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Μαρί Χαρφ.

Ο αμερικανός υπουργός Εξωτερικών πραγματοποιεί μαραθώνια περιοδεία κατά την οποία μετέβη επίσης στο Κουβέιτ, το Κατάρ, τη Σαουδική Αραβία και την Ινδία.

«Ο υπουργός Εξωτερικών με πλήρη εκτίμηση της συνεργασίας μας με τα ΗΑΕ, τηλεφώνησε στον ομόλογό του υπουργό Αμπντάλα μπεν Ζάγιεντ για να του εκφράζει τη λύπη του για την ακύρωση του ταξιδιού και ελπίζει να επισκεφτεί τη συγκεκριμένη χώρα προσεχώς», πρόσθεσε η αξιωματούχος.

YOUTUBE/EURONEWSGREEK

Οι συνομιλίες του κ. Κέρι στα Εμιράτα, όπως και στις άλλες χώρες του Κόλπου, θα επικεντρώνονταν στον συντονισμό της βοήθειας προς τους σύρους αντάρτες οι οποίοι πολεμούν τον καθεστώς του προέδρου Μπασάρ Αλ Άσαντ στη Συρία.

Είναι το πέμπτο ταξίδι του επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας στη Μέση Ανατολή από τότε που ανέλαβε τα καθήκοντά του, με στόχο την επανάληψη των απευθείας ειρηνευτικών συνομιλιών μεταξύ Ισραηλινών και Παλαιστινίων, οι οποίες έχουν παγώσει από τον Σεπτέμβριο του 2010.

Πηγές: ΑΜΠΕ, Γαλλικό Πρακτορείο

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή