Αντ. Σαμαράς: Η Ελλάδα γίνεται πόλος επενδύσεων

Παρασκευή, 28 Ιουνίου 2013 20:31
UPD:29/06/2013 00:33
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ

Ο Πρωθυπουργός και πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς μιλάει στο 9ο Συνέδριο της ΝΔ.

A- A A+

Βέβαιος ότι σύντομα θα υπάρξουν κι άλλες καλές ειδήσεις για τη χώρα μας, όπως η σημερινή για την επιλογή του αγωγού TAP εμφανίστηκε ο Αντώνης Σαμαράς από το βήμα του 9ου Συνεδρίου της Ν.Δ..

Ο κ. Σαμαράς χαρακτήρισε την επιλογή του αγωγού «ψήφο εμπιστοσύνης» για τη χώρα μας, η οποία, όπως είπε, καθίσταται πόλος επενδύσεων και «μπαίνει για τα καλά στον παγκόσμιο ενεργειακό χάρτη».

Επεσήμανε παράλληλα ότι με την εξέλιξη αυτή ανοίγει ο δρόμος για τη δημιουργία χιλιάδων θέσεων εργασίας, ενώ αποστομώνονται οι «προφήτες της καταστροφής», όπως χαρακτηριστικά ανέφερε.

Τόνισε ακόμη πως προχωρούν οι αποκρατικοποιήσεις ΟΠΑΠ και ΔΕΣΦΑ, ενώ σε ό,τι αφορά το ζήτημα που δημιουργήθηκε με τη ΔΕΠΑ, είπε πως γρήγορα θα ξεπεραστεί. 

Ο Πρωθυπουργός ανέφερε ακόμη πως η Ελλάδα προωθεί και ευρωπαϊκή πρωτοβουλία που θα στηρίζει τα κυριαρχικά της δικαιώματα στην ΑΟΖ.

YOUTUBE/AMNAWEBTV
Α Σαμαράς:Ολοι μαζί για την νέα Ελλάδα

Προσκλητήριο ενότητας απηύθυνε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς από το βήμα του 9ου συνεδρίου της ΝΔ «σε όλους εκείνους που θέλουν να χτίσουν τη νέα Ελλάδα».

Κάνοντας απολογισμό, είπε ότι από τις εξελίξεις δικαιώθηκαν και ο Κώστας Καραμανλής που είχε ζητήσει μέτρα από το 2009, και ο ίδιος για την αρχική του κριτική στο μνημόνιο. Τόνισε όμως πως «πραγματικά δικαιωμένοι θα νιώσουμε όταν καταφέρουμε να νικήσουμε την ανεργία ειδικά των νέων, κάτι που θα γίνει με επενδύσεις, με διευκόλυνση της επιχειρηματικότητας των νέων».

YOUTUBE/ΝΈΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΊΑ
Ν.Δ.: Ομιλία Α. Σαμαρά στο 9ο Τακτικό Εθνικό Συνέδριο

Ομιλία του Πρωθυπουργού και Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνη Σαμαρά στο 9ο Τακτικό Εθνικό Συνέδριο του κόμματος.

Ο κ. Σαμαράς αναφέρθηκε και στον έναν χρόνο της τρικομματικής, αναγνωρίζοντας την συμβολή των δύο κομμάτων, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ. «Το έργο του τελευταίου χρόνου το πετύχαμε όλοι μαζί, με το ΠΑΣΟΚ και τη ΔΗΜΑΡ» είπε, ενώ επανέλαβε πως τώρα προχωράμε με δικομματική κυβέρνηση για να εξαντλήσουμε την τετραετία.

Ο Πρωθυπουργός έκανε αναφορά και στο ζήτημα της ΕΡΤ, επαναλαμβάνοντας τις θέσεις του, αλλά και στέλνοντας μήνυμα ότι «η λογική των καταλήψεων τελείωσε». Όπως είπε, «προχωράμε με τον νόμο, εφαρμόζουμε τον νόμο».

Ειδικότερα, χαρακτήρισε εκ νέου αμαρτωλή την ΕΡΤ, τονίζοντας πως στόχος είναι να αποκτήσουμε πραγματικά δημόσια ραδιοτηλεόραση. 

Όπως είπε, εφαρμόζουμε και την απόφαση του ΣτΕ, το μαύρο θα φύγει από τις οθόνες, αλλά η ΕΡΤ είναι καταργημένη.

Παράλληλα, παραδέχθηκε πως στξην ΕΡΤ διέπραξαν σφάλματα όλοι όσοι κυβέρνησαν. Και ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ διόριζε, κυρίως ανθρώπους της Αριστεράς σημείωσε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε πως η νέα δημόσια ραδιοτηλεόραση θα στελεχωθεί αξιοκρατικά.

«Δεν γίνονται μεταρρυθμίσεις χωρίς συγκρούσεις με τα κάστρα των βολεμένων, αν δεν σπάσεις αυγά δεν κάνεις ομελέτα» είπε.

Συνεχίζοντας περιέγραψε το όραμά του για τη νέα Ελλάδα λέγοντας ότι «είναι για μία χώρα που θα βασίζεται στις δυνάμεις της και όχι σε δανεικά και να αξιοποιεί τον πλούτο του ανθρώπινου δυναμικού της. Δεν θα πάει χαμένο κανένα μυαλό, κανένα ταλέντο. Δεύτερον θέλουμε μια χώρα που να υπερασπίζεται τα εθνικά της δικαιώματα. Η Ελλάδα μπορεί να μεγαλουργήσει συμμετέχοντας στα διεθνή δρώμενα και μπορεί να γίνει μαζί με την Κύπρο παράγοντας σταθερότητας στην Μεσόγειο και οικονομικής ανάπτυξης στα Βαλκάνια. Δεν αναζητούμε υιοθεσία από κανέναν, μπορούμε να κερδίσουμε τον σεβασμό όλων. Τρίτον, πηγή δύναμης είναι η δημοκρατία μας, αλλά δημοκρατία δεν είναι το κομματικό κράτος και τα προνόμια των συντεχνιών. Δημοκρατία είναι σταθερότητα και δημοκρατική τάξη όπου κανείς δεν εκβιάζει και στο δημόσιο συμφέρον υποτάσσονται τα πάντα και οι πάντες. Πηγή δύναμης στην Ελλάδα που χτίζουμε είναι ο πολιτισμός μας, ο ελληνικός πολιτισμός είναι η μήτρα του σύγχρονου πολιτισμού».

Ο κ. Σαμαράς κατά τη διάρκεια της ομιλίας του αισθάνθηκε αδιαθεσία και διέκοψε, λέγοντας πως πρέπει να καθίσει για λίγα λεπτά. Σύντομα πάντως, ο πρόεδρος της ΝΔ ανέβηκε ξανά στο βήμα και ολοκλήρωσε την ομιλία του. 

ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΛΚΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ

Ο κ. Σαμαράς κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στο 9ο Συνέδριο της ΝΔ, αισθάνθηκε αδιαθεσία και διέκοψε, λέγοντας πως πρέπει να καθίσει για λίγα λεπτά.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε αργότερα το Γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού σημειώνεται πως ο κ. Σαμαράς την τελευταία εβδομάδα ταλαιπωρείται από ιογενή γαστρεντερίτιδα. 

Προστίθεται πως «η ίωση, σε συνδυασμό με το επιβαρημένο του πρόγραμμα, είχε ως αποτέλεσμα να αισθανθεί προσωρινή αδιαθεσία στο Συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας και να διακόψει την ομιλία του για λίγα λεπτά», ενώ επισημαίνεται πως αφού ολοκλήρωσε την ομιλία του, επέστρεψε στην οικία του.

Αφότου ανέβηκε ξανά στο βήμα, ο Πρωθυπουργός εξαπέλυσε επίθεση στις «συντεχνιακές τακτικές» τις οποίες υποστήριξε ότι «υποθάλπει η αριστερή αντιπολίτευση».

Επίθεση όμως εξαπέλυσε και στους «νεοναζί, που ιδεολογία τους είναι το μίσος και εκθέτουν την Ελλάδα».

«Και τα δύο άκρα εύχονται να αποτύχει η Ελλάδα. Σήμερα τους το λέμε ξεκάθαρα, δεν θα τους αφήσουμε» πρόσθεσε.

Καταλήγοντας σημείωσε πως «η νέα Ελλάδα που οικοδομούμε είναι πάνω από κόμματα και θα την πετύχουμε όλοι μαζί, αυτή η παράταξη ανοίγει τα φτερά της, το χρέος μας έχει όνομα και είναι νέα Ελλάδα», ενώ έκλεισε την ομιλία του παραφράζοντας τους στίχους του Πάμπλο Νερούδα: «Θα σε υποχρεώσουμε πατρίδα, θα σε υποχρεώσουμε Ελλάδα να κάνεις θαύματα, γιατί μέσα μας βρίσκεσαι εσύ, με την ελπίδα και το θαύμα».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή