Ικανοποίηση Αντ. Σαμαρά για τις αποφάσεις κατά της ανεργίας

«Μόνος δρόμος εξόδου από την κρίση η ανάπτυξη και η απασχόληση»
Παρασκευή, 28 Ιουνίου 2013 15:05
UPD:15:07
ΑΠΕ-ΜΠΕ/MARIO SALERNO

Ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς στη Σύνοδο Κορυφής του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, στις Βρυξέλλες.

A- A A+

Την ικανοποίησή του για τις αποφάσεις των ευρωπαίων ηγετών σχετικά με την αντιμετώπιση της ανεργίας εξέφρασε ο Πρωθυπουργός, αναχωρώντας από τις  Βρυξέλλες, όπου παρέστη στη Σύνοδο Κορυφής.

«Χαιρετίζω τα συγκεκριμένα βήματα που αποφασίσθηκαν για την αντιμετώπιση της ανεργίας, και ιδιαίτερα της ανεργίας των νέων, καθώς και για την αύξηση της ρευστότητας στην ευρωπαϊκή οικονομία, ειδικά προς τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Σαμαράς.

ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
Ε.Ε.: Συμφωνία για τη λήψη μέτρων κατά της ανεργίας των νέων

Στη λήψη μέτρων με στόχο την αναχαίτιση της ανεργίας των νέων και τη διευκόλυνση της πρόσβασης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων σε δάνεια συμφώνησαν οι ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Πλέον, επεσήμανε ο Πρωθυπουργός, όλοι αναγνωρίζουν ότι ανάπτυξη και απασχόληση, μαζί με την δημοσιονομική προσαρμογή, συνδέονται άρρηκτα και αποτελούν τον μόνο δρόμο εξόδου από την κρίση.

Όπως σημείωσε ο κ. Σαμαράς, τα κονδύλια για την ανεργία των νέων θα εκταμιευθούν άμεσα και τα προγράμματα θα αρχίσουν να υλοποιούνται από τον Ιανουάριο του 2014. Πέραν των κονδυλίων που προβλέπονται στο Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο για την ανεργία των νέων, θα χρησιμοποιηθούν συμπληρωματικοί πόροι από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, καθώς και από τα αδιάθετα υπόλοιπα  των ετών 2014-17.

ΑΠΕ-ΜΠΕ
Α. Σαμαράς: Χρειάζονται δραστικά μετρα για την αντιμετώπιση της ανεργίας

Λύσεις για το τεράστιο πρόβλημα της ανεργίας, λύσεις που θα περιλαμβάνουν δραστικά μέτρα με άμεση εφαρμογή, ζήτησε ο πρωθυπουργός Α. Σαμαράς, προσερχόμενος στην Σύνοδο Κορυφής της Ευρωπαικής Ενωσης στις Βρυξέλλλες.

Ο Πρωθυπουργός χαρακτήρισε ακόμη θετικό για την χώρα μας ότι επήλθε συμφωνία σε πολιτικό επίπεδο με το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για το Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο 2014-20. Υπογράμμισε μάλιστα ότι τα αρμόδια υπουργεία έχουν ήδη αρχίσει τις προετοιμασίες «ώστε να αξιοποιήσουμε άμεσα και το τελευταίο ευρώ».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή