Παγκόσμιο Κύπελλο U20: Πρώτη και καλύτερη στους «16» η Εθνική Νέων

Παρασκευή, 28 Ιουνίου 2013 19:50
UPD:20:40
EPA/ARMANDO BABANI

Ο Διαμαντάκος πανηγυρίζει το γκολ που πέτυχε κατά της Παραγουάης στο πλαίσιο του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος U20.

A- A A+

Το εισιτήριο για τους «16» του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος U20, που διεξάγεται στην Τουρκία, εξασφάλισε σήμερα η Εθνική Νέων, μετά το 1-1 με την Παραγουάη στον 4ο όμιλο. Μετά την κλήρωση που έγινε η «γαλανόλευκη» προκρίθηκε ως πρώτη.

Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα προηγήθηκε στο 68΄ με κεφαλιά του Διαμαντάκου, αλλά πέντε λεπτά μετά, οι Παραγουανοί ισοφάρισαν με το ανάποδο ψαλίδι του Μοντενέγκρο.

Η ελληνική ομάδα πήρε δίκαια την πρόκριση, διατηρώντας το αήττητο στο γκρουπ που συμμετείχε, καθώς τελείωσε την πρώτη φάση με μία νίκη (2-1 το Μεξικό) και δύο ισοπαλίες (0-0 με Μάλι, 1-1 με Παραγουάη). Στο ματς με τους νοτιαμερικάνους ήταν ανώτερη, ιδιαίτερα μετά την αποβολή του Γκουστάβο Γκόμες στο 23΄ με δεύτερη κίτρινη, αλλά η αστοχία των παικτών και η έλλειψη καθαρού μυαλού στέρησαν τη δυνατότητα από τη «γαλανόλευκη» να πάρει τη νίκη και να τερματίσει πρώτη στον όμιλο.

EPA/ARMANDO BABANI

Στο άλλο παιχνίδι, το Μεξικό διέλυσε 4-1 το Μάλι, που έμεινε εκτός συνέχειας με 2 βαθμούς. Οι Μεξικανοί ελπίζουν στην πρόκριση ως καλύτεροι τρίτοι.

                     Πρωτιά...μέσω κλήρωσης

Τυχερή στάθηκε η εθνική ομάδα στην κλήρωση που διενεργήθηκε λίγη ώρα μετά τη λήξη του αγώνα με την Παραγουάη. Μετά τη διαδικασία που έγινε, καθώς και η Παραγουάη συγκέντρωσε 5 βαθμούς με την ίδια διαφορά τερμάτων (3-2), η «γαλανόλευκη» προκρίθηκε ως πρώτη από τον 4ο όμιλο,κάτι που σημαίνει πως στην φάση των «16» θα έχει πιο βατό αντίπαλο και συγκεκριμένα θα αντιμετωπίσει την τρίτη ομάδα είτε του 2ου, είτε του 5ου, είτε του 6ου ομίλου, που θα ξεκαθαρίσει αύριο μετά τα τελευταία ματς της πρώτης φάσης. 

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις