Τρισδιάστατα ζόμπι, Μπραντ Πιτ και δροσερές κωμωδίες

Οι νέες ταινίες της εβδομάδας
Πέμπτη, 27 Ιουνίου 2013 09:55
A- A A+

Ένα τρισδιάστατο θρίλερ καταιγιστικής δράσης, το οποίο προσδίδει μια νέα διάσταση στα ζόμπι, με πρωταγωνιστή τον 49άχρονο Μπραντ Πιτ, ηγείται των φιλμ που κάνουν πρεμιέρα στις σκοτεινές αίθουσες. Στις υπόλοιπες νέες κυκλοφορίες συγκαταλέγονται τρεις κωμωδίες, ένα βραβευμένο ψυχολογικό δράμα καθώς και μια επανέκδοση ρομαντικής κομεντί με την μοναδική Όντρεϊ Χέμπορν.

«Παγκόσμιος Πόλεμος Ζ»

YOUTUBE/UIPGREECE
Βασισμένο στο ομώνυμο μετα-αποκαλυπτικό βιβλίο τρόμου του Μαξ Μπρουκς, που εξελίχθηκε σε παγκόσμιο εκδοτικό φαινόμενο με διθυραμβικές κριτικές, το τρισδιάστατο φουτουριστικό θρίλερ καταιγιστικής δράσης του Μαρκ Φόρστερ δίνει μια νέα διάσταση στα ζόμπι και εντυπωσιάζει με τις καθηλωτικές σκηνές και τα ρεαλιστικά του εφέ.

Συνυπογράφοντας και την παραγωγή, ο - 3 φορές υποψήφιος για Όσκαρ και βραβευμένος με Χρυσή Σφαίρα -  Μπραντ Πιτ αναλαμβάνει έναν αγώνα δρόμου ενάντια στον χρόνο, προκειμένου να σταματήσει μια θανατηφόρα πανδημία, που μεταμορφώνει τους ανθρώπους σε επιθετικά «όντα», αλλάζοντας τον παγκόσμιο χάρτη και απειλώντας με αποδεκατισμό την ανθρωπότητα. Το καστ συμπληρώνουν οι Μιρέιγ Ίνος, Ντέιβιντ Μορς, Τζέιμς Μπατζ Ντέιλ, Μάθιου Φοξ, Έρικ Γουέστ, Φάνα Μοκοένα και Ντανιέλα Κερτέσζ, ενώ στο σάουντρακ της ταινίας συμμετέχουν οι Muse, με τραγούδια από το άλμπουμ τους, «The 2ndLaw».

Όπως σχολιάζει ο σκηνοθέτης: «Οι ταινίες με ζόμπι ήταν ιδιαίτερα δημοφιλείς τη δεκαετία του ’70, όπου υπήρχε μια ασάφεια στην κοινωνία. Και τώρα, λοιπόν, που βιώνουμε μια εποχή αλλαγών και σκεπτικισμού, τα ζόμπι είναι και πάλι δημοφιλή. Συνιστούν μια σπουδαία μεταφορά, αντιπροσωπεύοντας ένα είδος ασυνειδήτου και αποτελώντας έναν καθρέφτη απέναντι σε ό,τι συμβαίνει στον κόσμο σήμερα. Εμείς, οι άνθρωποι, είμαστε, ως έναν βαθμό, ασυνείδητοι και οφείλουμε να αφυπνιστούμε».

«Οι καταφερτζήδες»
YOUTUBE/FOXMOVIEGREECE
Αποδεικνύοντας πως, πολλές φορές, η επιτυχία είναι πολυεπίπεδη και μπορεί να κρύβεται σε ένα σπουδαίο μάθημα ζωής, η κωμωδία του Σον Λεβί - με τους Βινς Βον, Όουεν Γουίλσον, Γουίλ Φερέλ, Ρόουζ Μπερν, Τζον Γκούντμαν και Τζος Γκαντ - «εισβάλλει» στον ιντερνετικό κολοσσό, που ακούει στο όνομα Google.

Δύο απολυμένοι καταφερτζήδες πωλητές, που βλέπουν τη ζωή τους να αλλάζει, λόγω της βίαιης εισβολής του ίντερνετ και του ψηφιακού κόσμου στην καθημερινότητά τους, προσπαθούν να αποδείξουν ότι δεν είναι άχρηστοι στη «νέα εποχή». Όμως, έχουν να αντιμετωπίσουν τη νέα γενιά των εικοσάρηδων, οι οποίοι είναι ειδήμονες σε αυτόν τον τομέα, αλλά και πανούργοι. 

«Υψηλή μαγειρική»
YOUTUBE/FILMTRADE2007
Η γαλλική βιογραφική κωμωδία του Κριστιάν Βινσέντ βασίζεται στην αληθινή ιστορία της Ντανιέλ Ντελπές, η οποία υπήρξε για δύο χρόνια  προσωπική  μαγείρισσα  του πρώην προέδρου της Γαλλικής Δημοκρατίας Φρανσουά Μιτεράν, κατορθώνοντας να επικρατήσει σε ένα αποκλειστικά ανδροκρατούμενο περιβάλλον.

Πρωταγωνιστούν οι Κατρίν Φρο, Ιππολύτ Ζιραρντό, Αρτύρ Ντυπόν, Ζαν Μαρκ Ρουλό και Άρλυ Τζόβερ, ενώ τον Μιτεράν ενσαρκώνει ο Ζαν Ντ’ Ορμεσόν, ο οποίος δεν είναι ηθοποιός, αλλά διανοούμενος που υπήρξε επικριτής του.

«Τακούνια ... σε μυστική αποστολή»
YOUTUBE/LEDAVE100
Στην κωμωδία δράσης του Τομ Βον, η Μάιλι Σάιρους, πλαισιωμένη από τους  Κέλι Όσμπουρν, Λόρεν ΜακΝάιτ, Ελουίζ Μάμφορντ, Τζόσουα Μπόουμαν και Αλέξις Ναπ, αναλαμβάνει τον ρόλο ενός αγοροκόριτσου, που στρατολογείται από το FBI ως μυστική πράκτορας στην αδελφότητα ενός κολεγίου. Εκεί, προστατεύοντας μία μάρτυρα που έχει πληροφορίες εναντίον της μαφίας, αναγκάζεται να γνωρίσει την «άλλη πλευρά», την κοριτσίστικη.

«Γάμος σε δόσεις»
Μια γυναίκα ερωτευμένη με τον άντρα των ονείρων της προσπαθεί να σπάσει μία κατάρα, που διαλύει όλους τους πρώτους γάμους των μελών της οικογένειάς της, στη γαλλική αισθηματική κομεντί του Πασκάλ Σορμέιγ, με τους Νταϊάν Κρούγκερ, Ντάνι Μπουν και Ετιέν Σικό. Για να το πετύχει, αποφασίζει να παντρευτεί τον οποιονδήποτε, προκειμένου να χωρίσει και να εξασφαλίσει μετά μια ευτυχισμένη ζωή με τον άντρα που αγαπά.

«Θρέψε κοράκια»
YOUTUBE/CAROUSEL FILMS
Το ψυχολογικό δράμα του Κάρλος Σάουρα - με τους Άννα Τόρεντ και Τζέραλντιν Τσάπλιν - απέσπασε το Βραβείο Κριτικής Επιτροπής του Φεστιβάλ Καννών, ήταν υποψήφιο για Χρυσή  Σφαίρα Καλύτερης Ταινίας και η επίσημη πρόταση της Ισπανίας για Όσκαρ Ξενόγλωσσης Ταινίας, το 1976. Ο τίτλος του προέρχεται  από τη δυσοίωνη ισπανική παροιμία που λέει  «Θρέφε κοράκια, να σου βγάλουν τα μάτια» και, λόγω της θεματολογίας και του ύφους του, προβλήθηκε μετά τον θάνατο του δικτάτορα Φράνκο.

Η ταινία επικεντρώνεται στην οικογένεια ως καταπιεστική δύναμη της κοινωνίας και καταγράφει την πραγματικότητα των παιδιών, όπως αυτή πηγάζει από τη φαντασία τους, μέσα από την ιστορία ενός οχτάχρονου ορφανού κοριτσιού, που πιστεύει πως σκότωσε τον ψυχρό απολυταρχικό πατέρα του, υπεύθυνο στα μάτια του για τον θάνατο της αγαπημένης του μητέρας.

«Δύο για τον δρόμο»
YOUTUBE/FREAKSTORM2
Η γλυκόπικρη ρομαντική δραμεντί δρόμου του – βραβευμένου με Όσκαρ για το σύνολο της δουλειάς του - Στάνλεϊ Ντόνεν ήταν υποψήφια για Χρυσή Σφαίρα Α΄ Γυναικείου Ρόλου σε μιούζικαλ - κωμωδία και Μουσικής,  και για Όσκαρ Πρωτότυπου Σεναρίου, το 1967.
Με τη μουσική του Χένρι Μαντσίνι και πρωταγωνιστές τους Όντρεϊ Χέμπορν, Άλμπερτ Φίνεϊ και Ζακλίν Μπισέ, ένα πλούσιο και επιτυχημένο ζευγάρι πραγματοποιεί ένα ταξίδι για επαγγελματικούς λόγους. Από την αρχή της διαδρομής, η ένταση ανάμεσά τους είναι εμφανής, φέρνοντας τους αντιμέτωπους με την ιστορία της σχέσης τους και τις αναμνήσεις τους. Τελικά, θα συνεχίσουν τη ζωή τους μαζί ή χωριστά;

Γιώργος Σ. Κουλουβάρης
[email protected]

Προτεινόμενα για εσάς