Έντι Ράμα: Η νίκη θα είναι σαρωτική

Δευτέρα, 24 Ιουνίου 2013 17:38
UPD:25/06/2013 00:47
REUTERS/ARBEN CELI

«Χθες, σας είπα ότι νίκησε η "Αναγέννηση" απέναντι στην καταστροφή, σήμερα λέω ότι η νίκη θα είναι μεγαλύτερη από ό,τι φαινόταν» δήλωσε ο Έντι Ράμα.

A- A A+

«Η νίκη θα είναι σαρωτική» δήλωσε ο αρχηγός του Σοσιαλιστικού Κόμματος Έντι Ράμα, ο αριστερός συνασπισμός του οποίου με καταμετρημένο το 25% των ψήφων το Σοσιαλιστικό Κόμμα φαίνεται ότι έχει σταθερό προβάδισμα ακόμα και στα προπύργια του κυβερνώντος Δημοκρατικού Κόμματος.

«Χθες, σας είπα ότι νίκησε η "Αναγέννηση" απέναντι στην καταστροφή, σήμερα λέω ότι η νίκη θα είναι μεγαλύτερη από ό,τι φαινόταν» δήλωσε ο Έντι Ράμα. Πρόσθεσε ότι «υπάρχει ακόμα χρόνος για να γιορτάσουμε. Τώρα είναι ώρα να εκπληρώσουμε δύο βασικές πτυχές του συμβολαίου μας με την Αλβανία: Πρώτον να μετρήσουμε και να σεβαστούμε κάθε ψήφο και δεύτερον να ολοκληρώσουμε με επιτυχία την εκλογική διαδικασία».

Την Κυριακή το βράδυ τόσο ο Ράμα όσο και ο τωρινός πρωθυπουργός Σαλί Μπερίσα υποστήριξαν πως νίκησαν στις εκλογές. 

Πυροβολισμοί που σημειώθηκαν κοντά σε εκλογικό κέντρο στην πόλη Λακ είχαν ως αποτέλεσμα το θάνατο ενός ακτιβιστή της αντιπολίτευσης και τον τραυματισμό ενός υποψηφίου με τους «Δημοκράτες» του Μπερίσα. 

Ο πρόεδρος του ΚΕΑΔ Βαγγέλης Ντούλες κατηγόρησε τα δύο μεγάλα κόμματα, το Δημοκρατικό και το Σοσιαλιστικό, για νοθεία κατά τη διαδικασία της καταμέτρησης σε βάρος του κόμματος Ένωση Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του οποίου ηγείται σε περιοχές όπως η Χειμάρα και Άγιοι Σαράντα.

«Δεν είναι απλώς ένα μεμονωμένο περιστατικό αλλά μια εκλογική σφαγή» δήλωσε ο κ. Ντούλες από ένα κέντρο καταμέτρησης στους Αγίους Σαράντα.

Αναφερόμενος σε στατιστικές και στο γεγονός ότι στις κοινότητες αυτές με απόλυτη πλειοψηφία Ελλήνων μειονοτικών, που είτε στις τοπικές είτε στις εθνικές εκλογές ψηφίζουν πάνω από το 60 % για το ΚΕΑΔ, ο κ. Ντούλες τόνισε ότι τα δύο κόμματα αν και αντίπαλες παρατάξεις συνεργάζονται για να αλλάξουν το εκλογικό αποτέλεσμα σε βάρος του ΚΕΑΔ.

Νωρίτερα και ο γραμματέας του ΚΕΑΔ Γρηγόρης Καραμέλος κατήγγειλε αυτό που περιέγραψε ως «μυστική συμμαχία» μεταξύ του Δημοκρατικού και του Σοσιαλιστικού κόμματος κατά του ΚΕΑΔ κυρίως στην Χειμάρα και σε άλλες περιοχές του νότου όπου ζει η ελληνική μειονότητα αν και το κόμμα αυτό εντάσσεται στον ίδιο συνασπισμό με τους σοσιαλιστές.

Τα επίσημα αποτελέσματα των εκλογών δεν αναμένονται πριν την Τρίτη. 

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή