Αλβανία: Κορυφώνεται η προεκλογική εκστρατεία

Τρίτη, 04 Ιουνίου 2013 14:42
UPD:14:42
EPA/ARMANDO BABANI

Ο αλβανός πρωθυπουργός Σαλί Μπερίσα στηρίζει την εκστρατεία του στα όσα έχει κατορθώσει να οικοδομήσει η κυβέρνησή του μέχρι σήμερα, στην κατασκευή δρόμων, αυτοκινητοδρόμων και άλλων υποδομών.

A- A A+

Με εντατικούς ρυθμούς συνεχίζουν την προεκλογική τους εκστρατεία οι δύο μεγαλύτερες πολιτικές δυνάμεις της Αλβανίας, καθώς απομένουν μόλις 19 ημέρες για τη διεξαγωγή των βουλευτικών εκλογών στη χώρα.

Στις εκλογές θα συμμετάσχουν δύο μεγάλοι συνασπισμοί, υπό το Δημοκρατικό Κόμμα του αλβανού πρωθυπουργού Σαλί Μπερίσα και το αντιπολιτευόμενο Σοσιαλιστικό του Έντι Ράμα, ενώ άλλα τέσσερα κόμματα θα κατέλθουν μόνα τους στην εκλογική αναμέτρηση.

Το Σοσιαλιστικό Κόμμα του Έντι Ράμα ηγείται του συνασπισμού "Συμμαχία για την Ευρωπαϊκή Αλβανία" που αποτελείται από 37 κόμματα - μεταξύ των οποίων και το Κόμμα Ένωσης Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ΚΕΑΔ) του Βαγγέλη Ντούλε - ενώ το Δημοκρατικό Κόμμα που κυβερνά την χώρα επί μία οκταετία, ηγείται του συνασπισμού "Συμμαχία για την απασχόληση, ευημερία και ένταξη", που αποτελείται από 25 κόμματα.

Η αντιπολίτευση με επικεφαλής τον Έντι Ράμα έχει στο επίκεντρο της εκστρατείας της την οικονομία και το σύνθημά της είναι «Αναγέννηση». Ο Ράμα υπόσχεται να εφαρμόσει ένα προοδευτικό φορολογικό σύστημα αντί του ενιαίου φόρου 10% που εφαρμόζει η κυβέρνηση του πρωθυπουργού Σαλί Μπερίσα.

Από την πλευρά του, ο αλβανός πρωθυπουργός Σαλί Μπερίσα στηρίζει την εκστρατεία του στα όσα έχει κατορθώσει να οικοδομήσει η κυβέρνησή του μέχρι σήμερα, στην κατασκευή δρόμων, αυτοκινητοδρόμων και άλλων υποδομών.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή