Βουλή: Κόντρα με αιχμή τις πολιτικές εξελίξεις

Παρασκευή, 21 Ιουνίου 2013 13:52
UPD:13:55
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΣΑΙΤΑΣ

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Λαφαζάνης μιλά στην ολομέλεια της Βουλής.

A- A A+

Αντιπαράθεση της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ με τον ΣΥΡΙΖΑ με φόντο την πολιτική κρίση σημειώθηκε στη Βουλή. Κατά την συζήτηση επερώτησης του ΣΥΡΙΖΑ για την φορολόγηση των offshore εταιρειών ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος Π. Λαφαζάνης επεσήμανε ότι «είχαμε μία κυβέρνηση τριών συνεταίρων» και ότι «το αίνιγμα τώρα είναι πόσοι είναι οι συνέταιροι; Τρεις; Δυόμιση; Δύο; Ενάμισης;».

«Πόσοι είναι οι εταίροι; Όσοι επιτρέπουν να υπάρχει δεδηλωμένη στο κοινοβούλιο», απάντησε η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος της ΝΔ Σ. Βούλτεψη και πρόσθεσε: «Δεν γίνεται στο δρόμο αυτή η δουλειά. Κάθε προσπάθεια που έγινε για μεταρρύθμιση πήγε στα χαμένα γιατί έγινε στο δρόμο. Δεν γίνεται να αποφασίζουν οι λίγοι για τους πολλούς».

«Η κρίση έχει πάρει αποκρουστικότατες μορφές. Είναι κρίση πλήρους και παταγώδους αποτυχίας της κυβερνητικής πολιτικής. Έχει τη βάση της στην ξεθεμελίωση της χώρας. Έχετε διαλύσει τα πάντα. Η κυβερνητική κρίση επιδεινώνει την οικονομική κρίση. Αυτό το καλοκαίρι μοιάζει από κοινωνική και οικονομική άποψη με καλοκαίρι πολεμικής περιόδου παρά ειρηνικής περιόδου», υπογράμμισε ο Π. Λαφαζάνης και εκτίμησε ότι «δεν υπάρχει περιθώριο, οποιαδήποτε κυβέρνηση σχηματιστεί να έχετε μέλλον. Έχετε μπει σε τροχιά κατάρρευσης γιατί διαλύσατε τη χώρα». «Η μόνη λύση είναι οι εκλογές που θα τις επιβάλλει ο λαός», σύμφωνα με τον Π. Λαφαζάνη ο οποίος έκανε λόγο για την ανάγκη να υπάρξει «κυβέρνηση αριστεράς με πρόγραμμα ανασυγκρότησης της χώρας».

«Δεν μπορείς να ζητάς εκλογές όταν δεν μπορείς να κάνεις μία συγκέντρωση στο Σύνταγμα», σχολίασε η Σ. Βούλτεψη εκ μέρους της ΝΔ και ρώτησε τον ΣΥΡΙΖΑ «ποιο είναι το εναλλακτικό σχέδιο; Φτιάχτηκε η συμμαχία του Νότου που λέει ο κ. Τσίπρας;». «Στη χώρα πρέπει να υπάρξει ηρεμία, με τις κραυγές δεν βγαίνουν χρήματα», πρόσθεσε.

«Ζούμε μία κυβερνητική κρίση και την διάλυση της τρικομματικής συμφωνίας. Το βέβαιο είναι ότι η κυβερνητική κρίση δεν προέκυψε για συνδικαλιστικούς νόμους, όπως υπονόησε η κ. Βούλτεψη, αλλά γιατί έχουμε μπροστά μας ένα κοινωνικό νεκροταφείο», της απάντησε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Ν. Μαριάς.

«Η Κασσάνδρα εμφανίστηκε διά στόματος Λαφαζάνη τη στιγμή που η χώρα επιχειρεί την έξοδο από την κρίση, που έχει αύξηση 30% στον τουρισμό», παρενέβη ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Μ. Χρυσοχοΐδης και σημείωσε ότι «δεν υπάρχουν συνεταίροι, υπάρχουν εταίροι στην κυβερνητική προσπάθεια που βάζουν το κεφάλι να δουλέψουν».

Αναφερόμενος στη στάση του ΠΑΣΟΚ είπε ότι «δεν ετέθη χθες κανένα δίλημμα για να αναλάβει την εθνική προσπάθεια» και πρόσθεσε: «Δεν υπάρχουν διλήμματα. προχωράμε με γρήγορους ρυθμούς, με αποφασιστικότητα για να υλοποιήσουμε το πρόγραμμα για να βγει η χώρα από την κρίση». «Εσείς», κατέληξε ο Μ. Χρυσοχοϊδης απευθυνόμενος στον ΣΥΡΙΖΑ, «παραμείνετε στο Σύνταγμα με τις μεγάλες συγκεντρώσεις ή με τις μεγάλες πορείες προς την ΕΡΤ. Δεν σας ακολουθεί ο λαός».

«Κοινός παρανομαστής στη σύσκεψη των αρχηγών είναι πως θα αντιμετωπιστεί η άνοδος της Χρυσής Αυγής», εκτίμησε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Χρυσής Αυγής Αρτ. Ματθαιόπουλος. «Το βάθος τετραετίας που ονειρεύεται ο πρωθυπουργός είναι το λιγότερο φιλόδοξο. Το περισσότερο είναι τέσσερις μήνες. Θα πληρώσετε για τα λάθη σας», κατέληξε.

«Τι ζήτησε ο Α. Σαμαράς στα διάγγελμά του; Συναίνεση από τον λαό. Δηλαδή να βάλει πλάτη στην αντιλαϊκή πολιτική που τον καταβαραθρώνει», σχολίασε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Σπ. Χαλβατζής, σημειώνοντας ότι και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ «μας είπε περήφανα ότι θα συνεχίσουν στον ίδιο δρόμο να τσακίζουν δικαιώματα, συντάξεις, μισθούς, κοινωνικές παροχές».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή