ΑΕΚ: Πρώτο ραντεβού για το γήπεδο

Παρασκευή, 21 Ιουνίου 2013 12:39
UPD:12:45
ICON PRESS/ΓΙΑΝΝΗΣ ΛΙΑΚΟΣ
A- A A+

Άκρως θετικό ήταν το κλίμα στην πρώτη συνάντηση που είχαν σήμερα οι εκπρόσωποι του Δημήτρη Μελισσανίδη με τη δημοτική αρχή της Νέας Φιλαδέλφειας, για την κατασκευή του νέου γηπέδου της ΑΕΚ.

Η δήμαρχος της περιοχής, Ευτυχία Αποστολάκη, και οι τέσσερις αντιδήμαρχοι Καραβιάς, Παπανικολάου, Χατζηδάκη και Παϊδας είχαν την πρώτη επαφή με τους ανθρώπους του Δημήτρη Μελισσανίδη, ο οποίος δεν έδωσε το «παρών» στη συνάντηση. Εκπροσωπήθηκε από τoυς Δημήτρη Ανδριόπουλο και Πάνο Παναγιωτίδη, διευθύνοντα σύμβολο και γενικό διευθυντή της κατασκευαστικής εταιρείας που θα αναλάβει την αποπεράτωση του έργου, υπό την επίβλεψη του Ιταλού αρχιτέκτονα Τζίνο Τζαβανέλα. Ο τελευταίος εκπροσωπήθηκε από τον αρχιτέκτονα και εκ των συνεργατών του Δημήτρη Μελισσανίδη, Θανάση Κυρατσού.

Στη διάρκεια της συνάντησης, που έγινε στο κέντρο Ελληνισμού της Νέας Φιλαδέλφειας, οι εκπρόσωποι του κορυφαίου παράγοντα της Ένωσης, ενημέρωσαν τη δήμαρχο και τους συνεργάτες της ότι σκοπός είναι η κατασκευή ενός γηπέδου που θα φτάνει μέχρι και τις 35.000 θέσεις,αν και στο παρελθόν είχε διαρρεύσει ότι στη συγκεκριμένη περιοχή μπορεί να γίνει ένα γήπεδο μέχρι 28.000 θέσεων.

Στο πλάνο δεν συμπεριλαμβάνεται η κατασκευή ενός εμπορικού κέντρου, αλλά η δημιουργία ενός μουσείου για τον απόδημο ελληνισμό, πιθανώς και της ΑΕΚ. Κουβέντα για την χρήση του γηπέδου δεν έγινε, ωστόσο, έγινε ιδιαίτερη αναφορά στην αναβάθμιση της περιοχής και να δημιουργηθούν κάποιοι άλλοι χώροι (όπως εστιατόρια και καφέ).

Ανακοινώσεις δεν έγιναν,αλλά δεν αποκλείεται να υπάρξουν εντός του καλοκαιριού, ενώ σε περίπτωση που δεν προκύψει κάποιο εμπόδιο τότε τότε τα έργα θα ξεκινήσουν εντός του 2013. Η δήμαρχος, Έφη Αποστολάκη, τόνισε μετά τη συνάντηση: «Έγινε μία πρώτη συνάντηση. Μας κατέθεσαν κάποιες προτάσεις και σε λίγες ημέρες θα γίνει μία καινούργια συνάντηση για να μας παρουσιάσουν όλο το πλάνο. Είναι μία σημαντική ημέρα και είναι ένα έργο που θα δώσει πνοή στην πόλη», τόνισε.

«Το γήπεδο που θα φτιάξουμε θα είναι ξεχωριστό. Αυτό έχει ζητήσει ο Δημήτρης Μελισσανίδης. Να είναι ξεχωριστό. Σας λέω, πως το νέο γήπεδο της ΑΕΚ θα είναι πραγματικό στολίδι. Δεν έχει να κάνει με το πόσο μεγάλο είναι, αλλά με την κατασκευή του», ανέφερε ο Δημήτρης Ανδριόπουλος. Ερωτηθείς αν έχει συναισθηματικούς δεσμούς με την ΑΕΚ, απάντησε: «Εμείς είμαστε επαγγελματίες. Κάθε πράγμα που φτιάχνουμε το αγαπάμε. Είναι κάτι ξεχωριστό για εμάς. Και αυτό ισχύει για το γήπεδο της ΑΕΚ. Εχω μεγαλώσει στην Πάτρα και αγαπώ την Παναχαϊκή, αλλά είμαι περισσότερο στιβικός» 

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις