Τζελ τεστοστερόνης μειώνει την άνοια στις γυναίκες

Τρίτη, 25 Ιουνίου 2013 18:29
UPD:18:30
SHUTTERSTOCK
A- A A+

Έναν νέο τρόπο για την καταπολέμηση της άνοιας στις γυναίκες που έχουν μπει στην εμμηνόπαυση ανακάλυψαν επιστήμονες στην Αυστραλία.

Όπως αναφέρουν στη μελέτη τους, η οποία παρουσιάστηκε στο ετήσιο συνέδριο της Εταιρείας Ενδοκρινολογίας που διεξήχθη τις προηγούμενες μέρες στο Σαν Φρανσίσκο, τόσο η μνήμη όσο και οι μαθησιακές ικανότητες βελτιώνονται σημαντικά με τη θεραπεία τεστοστερόνης!

Στη μελέτη συμμετείχαν 96 γυναίκες που είχαν μπει στη εμμηνόπαυση και αρχικά υποβλήθηκαν σε ειδικά τεστ, προκειμένου οι επιστήμονες να εξακριβώσουν το επίπεδο στο οποίο βρίσκονταν οι γνωστικές λειτουργίες τους.

Όπως προέκυψε, όλες οι γυναίκες παρουσίασαν καλά αποτελέσματα για την ηλικία τους, ωστόσο εκείνες που κατά τη διάρκεια της μελέτης χρησιμοποιούσαν ένα τζελ τεστοστερόνης σημείωσαν σε διάστημα περίπου τεσσάρων μηνών σημαντική βελτίωση, η οποία σύμφωνα με τους επιστήμονες ήταν αξιοσημείωτη και κλινικά.

Τη μελέτη πραγματοποίησαν ερευνητές του Πανεπιστημίου Μόνας και σύμφωνα με την επικεφαλής της επιστημονικής ομάδας, καθηγήτρια Susan Davis, τα αποτελέσματα δείχνουν ότι η τεστοστερόνη παίζει πολύ σημαντικό ρόλο στην υγεία των γυναικών.

Παλαιότερες μελέτες είχαν δείξει ότι η τεστοστερόνη είναι σημαντική για τη λειτουργία του εγκεφάλου στους άνδρες.

Σε ό,τι αφορά τις γυναίκες, η μελέτη είναι η πρώτη που πραγματοποιήθηκε για το συγκεκριμένο θέμα και οι επιστήμονες πιστεύουν ότι ανοίγει τον δρόμο για τη διεξαγωγή πιο ουσιαστικών ερευνών σε ό,τι αφορά τη μνήμη και τη γήρανση.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή