Ισλαμιστές υπέρ Μόρσι την Παρασκευή στους δρόμους του Καΐρου

Την παραίτηση του προέδρου ζητεί η κοσμική αντιπολίτευση
Πέμπτη, 20 Ιουνίου 2013 21:28
UPD:21:34
REUTERS/HANDOUT

Οι υποστηρικτές του κ. Μόρσι θα εξέλθουν στους δρόμους της αιγυπτιακής πρωτεύουσας μετά την προσευχή της Παρασκευής (φωτογραφία αρχείου).

A- A A+

Διαδήλωση υποστήριξης του προέδρου της Αιγύπτου, Μοχάμεντ Μόρσι, ετοιμάζουν οι ισλαμιστές οπαδοί του την Παρασκευή στο Κάιρο, σε μια προσπάθεια αντιρρόπησης της πίεσης την οποία δέχεται από την κοσμική αντιπολίτευση.

Οι εκδηλώσεις διοργανώνονται με αφορμή τη συμπλήρωση ενός έτους του κ. Μόρσι στον προεδρικό θώκο.

Οι αντίπαλοι του κ. Μόρσι, οι οποίοι ισχυρίζονται ότι έχουν συλλέξει 13 εκατομμύρια υπογραφές οι οποίες καλούν σε αποπομπή του, θεωρούν ότι οι κινητοποιήσεις τις οποίες πρόκειται να διοργανώσουν θα τον εξαναγκάσουν σε παραίτηση.

Η απαίτησή τους έχει εξοργίσει τους ισλαμιστές, οι οποίοι κάνουν λόγο για αντιδημοκρατική προσπάθεια έξωσης ενός εκλεγμένου ηγέτη.

Οι υποστηρικτές του κ. Μόρσι θα εξέλθουν στους δρόμους της αιγυπτιακής πρωτεύουσας μετά την προσευχή της Παρασκευής.

Η διαμάχη μεταξύ της Μουσουλμανικής Αδελφότητας και μιας ετερόκλητης αντιπολίτευσης, που την κατηγορεί ότι επιδιώκει την ισλαμοποίηση του κράτους, έχει οδηγήσει σε μια εντεινόμενη πολιτική αστάθεια τη μεγαλύτερη σε πληθυσμό αραβική χώρα, η οποία συνταράζεται ταυτόχρονα και από μια βαθιά οικονομική κρίση.

Τουλάχιστον 100 άνθρωποι τραυματίστηκαν εντός της εβδομάδας, σε συγκρούσεις τις οποίες πυροδότησε η απόφαση του αιγύπτιου προέδρου να διορίσει περισσότερους ισλαμιστές σε θέσεις κυβερνητών επαρχιών.

Ισλαμιστής κληρικός είχε αποκαλέσει, την προηγούμενη εβδομάδα, τους αντιπάλους του προέδρου «άπιστους», κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης στην οποία ο κ. Μόρσι ήταν παρών.

Πηγή: Reuters

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή