«Στοπ» από την UEFA στους «πράσινους»

Πέμπτη, 20 Ιουνίου 2013 19:47
UPD:19:56
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΟΣΧΑΝΔΡΕΟΥ

Η αθηναϊκή ομάδα ετοιμάζει προσφυγή στο Ανώτατο Αθλητικό Δικαστήριο της Λοζάνης (CAS).

A- A A+

Σοκ στις τάξεις του Παναθηναϊκού, καθώς η UEFA απεφάνθη ότι βάσει του φακέλου αδειοδότησης που έχουν καταθέσει οι «πράσινοι», δεν έχουν το δικαίωμα να αγωνιστούν στην Ευρώπη την ερχόμενη περίοδο. 

Ο πρόεδρος της ΠΑΕ, Γιάννης Αλαφούζος, βρέθηκε το μεσημέρι στην έδρα της Ευρωπαϊκής Συνομοσπονδίας, στη Νιόν της Ελβετίας, προκειμένου να δώσει διευκρινίσεις στην αρμόδια επιτροπή της UEFA για το πλάνο του Παναθηναϊκού ως προς τα οικονομικά δεδομένα.

Όπως φαίνεται, όμως, οι εξηγήσεις του κ. Αλαφούζου δεν κρίθηκαν επαρκείς, η UEFA δεν πείστηκε για τη βιωσιμότητα του σχεδίου και μετά την Επιτροπή Αδειοδότησης της ΕΠΟ απεφάνθη κι αυτή αρνητικά. 

Η επίσημη απόφαση για τον ΠΑΣ Γιάννινα αναμένεται ακόμη. Αν «κοπεί» και η ομάδα της Ηπείρου, τότε στο Γιουρόπα Λιγκ της νέας περιόδου θα αγωνιστεί η Ξάνθη.  

Η ανακοίνωση:

«Η ΠΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ενημερώνει τους φιλάθλους της ομάδας ότι δυστυχώς δεν αδειοδοτηθήκαμε για συμμετοχή στις Ευρωπαϊκές διοργανώσεις της προσεχούς αγωνιστικής περιόδου. Αιτία στάθηκε το γεγονός ότι η UEFA δέχθηκε τις θέσεις και τις εισηγήσεις της ΕΠΟ.

Εξακολουθούμε να πιστεύουμε ότι ο φάκελός μας είναι πλήρης και επαρκής και για το λόγο αυτό θα διεκδικήσουμε τη συμμετοχή μας στο Europa League προσφεύγοντας άμεσα στο CAS».
 

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις