LIVE VIDEO - Economist: Ναι ή όχι σε μονομερή οριοθέτηση της ΑΟΖ;

Πέμπτη, 20 Ιουνίου 2013 19:20
UPD:19:55
A- A A+

Ντιμπέιτ με θέμα «Θα έπρεπε η Ελλάδα να προχωρήσει σε μια μονομερή οριοθέτηση της ΑΟΖ;» διοργανώνει το Economist, με τη συμμετοχή του καθηγητή Πολιτικής Οικονομίας του Πανεπιστημιακού Συστήματος του Μέρυλαντ Θεόδωρου Καρυώτη και του προέδρου του  Διοικητικού Δικαστηρίου του Συμβουλίου της Ευρώπης, Χρήστου Ροζάκη.

Οι δύο καθηγητές διασταυρώνουν τα επιχειρήματά τους ο ένας υπέρ και ο άλλος κατά, σε μία προσπάθεια να πείσουν τους συμμετέχοντες στην εκδήλωση, οι οποίοι θα κληθούν στο τέλος της «μονομαχίας» να αναδείξουν τον νικητή.

Θα ακολουθήσουν ερωτήσεις από τον πρόεδρο και αντίκρουση από τους δύο «μονομάχους», ενώ στη συνέχεια η σκυτάλη θα δοθεί στους σχολιαστές και συγκεκριμένα στον Ιωάννη Μάζη, καθηγητή Οικονομικής Γεωγραφίας στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και στον Πέτρο Λιάκουρα, επίκουρο καθηγητή Διεθνούς Δικαίου στο Τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πειραιώς.

Αμέσως μετά το κοινό θα έχει τη δυνατότητα να υποβάλει ερωτήσεις προς τους εισηγητές, ενώ οι κ.κ. Καρυώτης και Ροζάκης θα ανακεφαλαιώσουν τις θέσεις τους.

Η εκδήλωση θα κορυφωθεί με ψηφοφορία και την ανακοίνωση του αποτελέσματος.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή